Saksalaissankari Tiffels finaaliin valmistautumisesta: "Emme muuta mitään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Frederik Tiffelsin maali sai aikaan suuren riemun saksalaisleirissä.
Kuva © Jarno Hietanen
Saksa pelaa sunnuntaina ensimmäistä kertaa jääkiekon maailmanmestaruudesta sitten vuoden 1930. Joukkue nappasi Yhdysvaltoja vastaan jatkoaikavoiton Frederik Tiffelsin maalilla.

Jääkiekon MM-kisoissa pelattiin loppuotteluita 1930-luvulla, ja Saksa pelasi mestaruudesta vuonna 1930, jolloin Kanada vei kultaa. Sen jälkeen Saksa sai MM-hopeaa sarjamuotoisessa turnauksessa vuonna 1953. Finaali tuli takaisin ohjelmaan vuonna 1992, ja nyt Saksa on kahdeksas eri maa, joka sen jälkeen sinne pääsee. 

Saksan Frederik Tiffels ratkaisi ottelun jatkoajalla. Näin Tiffels kommentoi itse maaliaan.

(Dominik) Kahun antoi upean syötön, sain tilaa ja pääsin ampumaan maaliin.

Kommentissa on maalintekijälle tyypillistä vähättelyä, sillä Kahunin syöttö tavoitti Tiffelsin omalla puolustussiniviivalla, josta hän nousi aina hyökkäysalueelle ja laukoi sen jälkeen, kun oli ensin nöyryyttänyt nuorta yhdysvaltalaispuolustajaa Lane Hutsonia.

Saksa hävisi turnauksen ensimmäiset kolme otteluaan, mutta oli niissäkin täysillä taistelussa mukana. Sen jälkeen joukkueella on viisi voittoa putkeen.

− Joukkue on ollut uskomattoman sitoutunut koko turnauksen. Olimme 0-2-tappiolla ja tulimme takaisin, 2-3-tappiolla ja tulimme takaisin.

Tiffels aloitti Saksan kirin tekemällä joukkueen ensimmäisen maalin, ja siinäkin hän vähätteli omaa osuuttaan.

− Sekin tilanne lähti paljon aikaisemmin muiden pelaajien hyvästä pelistä.

Finaalissa vastaan tulee Kanada. Tiffelsillä on selvät eväät, mitä Saksan pitää tehdä maailmanmestaruuden saavuttaakseen.

− Huomenna emme muuta Kanadaa vastaan mitään tästä. Yritämme parhaamme ja jos kaikki menee putkeen, niin meillä on sauma voittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle