Saksa kampesi Kanadan epätoivon partaalle ja otti siitä kaiken ilon irti

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maanantai päättyi Saksan juhliin.
Kuva © Samuli Huikuri
Saksa otti todellisen taisteluvoiton B-lohkon maanantai-illan myöhäispelissä Kanadasta. Joukkue antoi kaikkensa ja ansaitsi voiton ja otti samalla ison askeleen kohti pudotuspelejä.

Saksan maalivahti Mathias Niederberger ja puolustaja Moritz Müller olivat pelin jälkeen väsyneitä, mutta onnellisia. Kanadan kaataminen ei ole aivan jokapäiväistä Saksallekaan ja voitto todella maistui.

− Olo on mahtava. En ole ikinä todistanut tällaista peliä, jossa jokaikinen pelaaja pelasi ja taisteli tällä lailla, blokkasi noin monta laukausta ja voitti näin monta kamppailua. Se oli uskomatonta katsottavaa ja oli mahtavaa olla siinä mukana, Niederberger iloitsi.

Kapteeni Müller jakoi kiitosta koko joukkueelle ja totesi, että sen minkä Saksa taidoissa saattaa hävitä, se voittaa luonteessa ja intohimossa takaisin.

− Olen samaa mieltä Mathiaksen kanssa. Tämä ei ollut paras pelimme pelillisesti, mutta kaikki näkivät, miten paljon sydäntä ja intohimoa toimme peliin. Se oli tämän pelin voiton avain.

− Meidän täytyy pelata näin jatkossakin. Meidän täytyy ottaa kuitenkin vähemmän jäähyjä ja pelata laadukkaammin. Perustana ovat kuitenkin sydämemme ja intohimomme, joita näytimme tänäänkin, Müller ylisti.

Päävalmentaja Söderholm ylisti joukkuettaan

Saksan päävalmentaja Toni Söderholm loisti tyytyväisyyttä pelin jälkeen.

− Eihän tästä voi olla kuin ylpeä ja tyytyväisenä katsoa. Ei tule kyllä yhtään sellaista peliä mieleen, jossa olisin ollut mukana, jossa joukkue olisi blokannut noin monta laukausta.

− Ei minulla mitään tilastoa tähän hätään ole, mutta veikkaan, että 40 laukausta kundit blokkasivat. Se oli kyllä upeata katsottavaa, Söderholm kertasi liikuttuneena.

Menestysresepti on ollut pääpiirteittäin yksinkertainen.

− Sitoutuminen on ollut hyvää joukkueessa, niin peliin kuin toisiinsakin. Pelaajilla on myös halu kehittää peliä. Ei tässä mitään poppaskonsteja ole.

Saksa on maanantain pelien jälkeen B-lohkon kärjessä puhtaalla pelillä. Söderholm ei rakentele pilvilinnoja ja maalaile haavekuvia tilanteesta. Saksa tiedostaa, että myös parannusta on tultava.

− Samaan aikaan täytyy sanoa, että eihän tällaisella pelillä kuin tänään, voi jatkossa enää voittaa. Kyllä tässä pitää jalat maassa olla.

» Lähetä palautetta toimitukselle