Sakari Salminen nautti ajastaan HIFK:ssa: "Pelasimme pudotuspeleissä kauden parasta peliämme"

LIIGA / Haastattelu
Salminen sai pronssipelissä syöttöpisteen HIFK:n avausmaaliin.
Kuva © Jarno Hietanen
Pronssipelin tappiosta huolimatta Sakari Salminen on tyytyväinen kevätkauteensa HIFK:ssa. Ensi kauden pelipaikasta hänellä ei vielä ole varmaa tietoa.

Sakari Salminen vaihtoi jo neljännen kerran urallaan seuraa kesken kauden. Alkukausi Ässissä sujui tehokkaasti, mutta organisaatio oli kaaoksessa. Loppukausi HIFK:ssa oli pelillisesti hyvä, mutta tuloksellisesti pettymys.

− Aika vaiherikas ja varmaan erikoisin kausi omalla uralla. Ässien tilanne oli huono enkä sitä olisi halunnut kokea. Sitten sain lopulta tilaisuuden taistella jopa finaalipaikasta.

− Mielestäni pelasimme HIFK:n kanssa kauden parasta peliämme Pelicansia ja Kärppiä vastaan pudotuspeleissä. Muutamat tasaiset pelit kääntyivät Kärpille. Emme olleet tarpeeksi tehokkaita. Kärpät voitti molemmat jatkoerään menneet pelit, ei se ihan sattumaakaan ole.

HIFK teki runkosarjassa kolmanneksi eniten maaleja, mutta pudotuspeleissä viimeistely oli vaikeampaa.

− Kauhean määrän jouduimme tekemään töitä yhden maalin eteen. Silti voitimme pelejä ja silti laitoimme Kärpät ahtaalle. En tiedä, mitä olisi tapahtunut, jos olisimme olleet inasen tehokkaampia.

Urallaan Liigassa, KHL:ssä, SHL:ssä ja NLA:ssa pelannut Salminen kehuu lyhyttä aikaansa HIFK:ssa.

− Loistava organisaatio, huikea kokemus. Kertoo mielestäni joukkueesta paljon, että pystyimme ottamaan pudotuspeleissä kehitysaskeleita ja pelaamaan parasta peliämme.

− Joukkueen vaihtaminen kesken kauden ei ole optimaalinen tilanne, ja uuteen ympäristöön ja uusiin ihmisiin oppiminen ottaa aikansa. Ässät hyötyi lainasopimuksestani, ja itse pääsin pelaamaan kovia pelejä. Win-Win-tilanne siis.

Salmisella on sopimus Ässien kanssa ensi kaudesta, mutta 30-vuotiaalla hyökkääjällä on optio siirtyä ulkomaille. 

− Iso vaihtoehto on pelata Ässissä, ulkomaat on toinen vaihtoehto. Tuskin ihan viikon sisään teen ratkaisua, mutta lähiaikoina täytyy miettiä myös ensi kautta.

Pronssipeliin latautuminen on Salmisen mielestä haastavaa, mutta perinteisestä käytännöstä hän ei kuitenkaan haluaisi luopua.

− Eihän tämä ole optimaalitilanne. Meilläkin oli kova sarja alla. Kuitenkin oli muutama päivä aikaa latautua vielä yhteen peliin. Veikkaan, että Tapparan pelaajilla on nyt mukavampaa kuin meidän kopissa. Voitto olisi ollut kiva.

− Liigassa pronssipeli on ollut perinne niin kauan, että kyllä se kuuluu pelata. Ruotsissa kun pelasin, ei ollut pronssipeliä − eikä Pohjois-Amerikassa. Olisi se outoa, jos nyt pronssipelistä luovuttaisiin, niin tähän mennessä ansaittujen pronssimitalien arvo laskisi.

Kauden päätyttyä Salminen palaa piakkoin Poriin ja aikoo rentoutua muun muassa saunomalla mökillä.

− Vähän huilataan ja sitten alan valmistautua ensi kauteen. Jääkiekkoilijan kesäloma on pitkä, mutta lomaa se ei ole. Silloin treenataan ja laitetaan kroppa kuntoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle