Sakari Manniselta sataa kehuja Jokerien joukkueelle työvoiton jälkeen – oululaishyökkääjä on kuluvalla kaudella KHL:ssä iskenyt jo enemmän tehopisteitä kuin viime kaudella SHL:ssä

KHL / Haastattelu
Sakari Manninen ei päässyt tehopisteille torstaina, mutta hän on saalistanut paunoja kovaa tahtia läpi kauden.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit-hyökkääjä Sakari Manninen on summannut jo nyt KHL:ssä enemmän tehopisteitä kuin viime kaudella Ruotsin liigassa. Torstaina Jokerit kaatoi kotihallissaan Moskovan TsSKA:n.

Helsingin Jokerien työmoraali oli kovaa luokkaa torstaina, kun joukkue kampesi nurin kuumimman joukkueen koko KHL:ssä. Moskovan TsSKA oli maalipaikoissaan tehoton ja Jokerit puolestaan tehokas.

– Joukkueen taisteluun ratkesi. Taisteltiin ja pysyttiin yhdessä ja tehtiin toisillemme hommia. Pieniä voittavia asioita toteutettiin tänään ja sen ansiosta voitettiinkin, sanailee Jokerien Sakari Manninen voiton jälkeen.

Jokerien ylivoima toimi ottelussa viime aikoihin verrattuna kelvollisesti. Helsinkiläisten ylivoima ei ollut saanut onnistumisia heidän neljään edelliskamppailuunsa, mutta tiistaina helähti kahdesti. Yksinkertaisuus on Jokerien Mannisen mukaan avain menestykseen ylivoimalla.

– Pitää saada laukauksia ja hattua pitää nostaa, kun Geoff (Platt) ottaa aloituksia ja menee sen jälkeen vielä maalivahdin eteen. Jos siinä maalin edessä ei ketään ole, niin ei maalejakaan tule.

Jokereilla loukkaantumissuma ja sairastapauksia, mutta joukkue ei siitä turhia murehdi

Torstaina Jokerien kokoonpanosta puuttuivat puolustajat Sami Lepistö sekä Eemeli Räsänen. Hyökkääjistä sivussa olivat tämän hetken tiedon mukaan tammikuun lopussa pelikunnossa olevat Peter Regin ja Marko Anttila sekä Pekka Jormakka.

– Vaikka kärkiäijiä tippuu, kun on vähän vatsatautia ja pieniä loukkaantumisia, niin meillä on hyvä materiaali. Ollaan valmiita siihen, mitä tahansa tulee. Ei loukkaantumiset hetkauta meidän joukkuetta ollenkaan, kehaisee Manninen omiensa sopeutumiskykyä vallitsevaan tilanteeseen.

Jokerien seuraava kamppailu on lauantaina, kun se saa vastaansa Riian Dinamon kotiareenallaan.

Mannisella ensimmäinen kausi KHL:ssä – Jokerien tehokkaimpia pelaajia

Sakari Manninen on kerännyt uransa ensimmäisellä KHL-kaudella tähän saakka 30 tehopistettä pelaamissaan 39 ottelussa (12+18=30). Viime kaudella Ruotsin liigassa, Örebrossa, syntyi 48 ottelussa tehopisteitä 28 (11+17=28). Manninen on siis jo nyt KHL:ssä ohittanut edelliskauden pistelukemansa.

Sähäkästi liikkuva pelaaja, jolta taittuvat niin sentterin kuin laiturin pelipaikat, on joukkueensa sisäisessä pistepörssissä toisena ja koko sarjan pörssissä sijalla 27. Mies löytää kuitenkin pelaamisestaan myös hieman kehitettävää.

– Kamppailuissa laidan lähellä voisi olla vielä vahvempi. Hyvältä on kuitenkin tuntunut ja ollaan pelattu hyvin. On aina paljon mukavampaa voittaa kuin hävitä.

Helsinkiläisjoukkueen 26-vuotias hyökkääjä on päässyt kuluvalla kaudella maajoukkueotteluidenkin makuun, sillä hän edusti Suomea Karjala-turnauksessa, jossa tilille kilahti yksi täysosuma kolmessa ottelussa. Manninen antaa arvoa myös EHT-otteluille.

– Aina on kunnia laittaa maajoukkuepaita päälle ja vielä kun oli kotiturnaus, missä olin pelaamassa. Hienoja pelejä ja varmasti muistaa ne, Manninen kertoo tunnelmistaan maaotteluiden osalta.

Oululaislähtöisen pelaajan sopimus helsinkiläisseuran kanssa kattaa tämän kauden. 
Tulevaisuudestaan Jokerit-hyökkääjä ei kuitenkaan turhia stressaa ja miksipä stressaisi, sillä näillä esityksillä ottajia takuulla on, jos mies ei Jokereissa jatka.

– Nyt pelataan ja keskitytään siihen, päättää Manninen ytimekkäästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle