Sakari Manninen rankkaristaan: "Hietanen sanoi, että ammu vain maaliin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sakari Manninen yhtyy tässä Harri Pesosen juhlintaan.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Suomen joukkueen parhaimmistoon maajoukkuekauden avauksessa kuului Sakari Manninen. Hyökkääjä merkkautti tehot 1+1. Maalinsa Manninen onnistui tekemään rangaistuslaukauksesta.

Sakari Manninen osui ottelun toisessa erässä rangaistuslaukauksesta, joka tuomitiin, kun Venäjän puolustaja Damir Šaripzjanov rikkoi häntä läpiajossa. Ratkaisevan syötön antoi Teemu Eronen.

− Todella hyvä oivallus häneltä. Haki kiekon ja heti oli pää ylhäällä, syötti kiekon sitten minulle siihen pakkien väliin.

− Hieman verkkainen vauhti minulla oli, ja pakki sai kiinni, mutta onneksi ehti vain koukkimaan.

Manninen ei tarvinnut rangaistuslaukauksessaan harhautuksia, vaan nousi maalia kohti vasemmalta ja ampui kiekon ohi maalivahti Ivan Botšarovin.

− Kysyin Juuso Hietaselta neuvoja, kun Venäjällä oli hänen joukkuetoverinsa maalivahtina. Hän sanoi vain että ammu maaliin.

Ennen ottelua järjestettiin seremonia, jossa viime kevään maailmanmestaruusviiri nostettiin Hartwall Arenan kattoon. Manninen oli yksi turnausjoukkueessa olevista maailmanmestareista.

− Hyvät fiilikset tuli viirinnostajaisista. Videon ja viirin nosto toivat muistoja Bratislavasta mieleen, Manninen kertasi.

Kärpissä Mannisen menestykset ja juhlat menivät ristiin. Keväällä 2014 hyökkääjä pelasi kevään muualla, eikä siten saanut mestaruutta nimiinsä. Seuraavana keväänä mestaruus irtosi, mutta syksyn seremonioiden aikaan Manninen pelasi jo HPK:ssa.

− Silloin jäin paitsi niistä fiiliksistä, mutta nyt olin osa sellaisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle