Saila Saari sai uutta energiaa seurasiirrosta − "Elisa Holopainen on sytyttänyt minut uuteen liekkiin"

Naisten Liiga / Haastattelu
Saila Saari kokee nuortuneensa KalPan riveissä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Neljä viimeisintä kautta Kärpissä tehokkaasti hyökännyt Saila Saari vaihtoi kuluvaksi kaudeksi KalPan riveihin. Konkarihyökkääjä kaipasi uusia tuulia ja kokee nuortuneensa uudessa ympäristössä, paljolti huippuhyökkääjä Elisa Holopaisen ansiosta.

Kärppien viime kauden kapteeni Saila Saari teki hiukan yllättävänkin ratkaisun siirtyessään KalPan riveihin. 12 kautta pääsarjatasolla, joista neljä viimeisintä Oulussa, saivat hänet etsimään uusia tuulia. Vaikka hänellä olivat vielä opiskelut kesken Oulussa, päätti hän siirtyä kilpailijan riveihin.

− Olen viihtynyt Kuopiossa ihan hyvin. Sikälihän tilanne on ollut poikkeuksellinen, että olen alkukauden kulkenut Oulun ja Kuopion väliä. Opintoja ollut vielä sen verran kesken, että haalin niitä syyspuolelle tietoisesti enemmän, ettei rasita keväällä niin paljoa.

− Nyt olen täällä Kuopiossa viikollakin, syksyllä treenasin alkuviikot aina Oulussa. Asun lähes Raksilan jäähallin vieressä, joten hiukan hölmöähän se on ajella satoja kilometrejä harjoittelemaan, mutta halusin uusia haasteita näin uran ehtoopuolella, enkä ole kyllä hetkeäkään katunut.

Joukkueesta toiseen siirtyminen ei ole matkustamisen lisäksi juuri muita muutoksia pelaajan arkeen tuonut, mutta yhden eron hän havaitsi uudesta joukkueesta.

"NAISTEN LIIGA ON MUUTTUNUT KOKO AJAN TASAISEMMAKSI"

− Aika samanlaistahan kiekkoilijan arki on joka paikassa. Täällä vaikutuin heti pelin temmosta, jopa harjoituksissa mentiin todella kovaa. Kyllähän Kärpätkin on ollut aina hyvin liikkuva joukkue, mutta täällä se tuntui jotenkin vielä kovemmalta. Pukukopissa jutut ovat pitkälti samanlaisia ja joukkuehenki on todella hyvä, sekä ilmapiiri on todella lämmin ja välittävä.

Seuran vaihtaminen vaikuttaa usein pelaajaan tavalla tai toisella. Saaren kohdalla vaikutus oli pelkästään positiivinen.

− Olen aina ollut enemmän sellainen kevään tyttö, joka käynnistyy syksyllä hiukan hitaammin, mutta syttyy keväällä pelien muuttuessa tärkeämmiksi. Uudessa seurassa on kuitenkin oltava heti alusta valmiina ja täällä onkin paljon haastetta. Holopaisen Elisa on niin taitava ja lahjakas nuori pelaaja, että saan hänestä todella paljon virtaa itsellenikin. Hän on sytyttänyt minutkin aivan uuteen liekkiin, saanut minustakin sellaisen nuorikon esille.

Elisa Holopainen on antanut tehojensa lisäksi uutta virtaa myös Saarelle.
Elisa Holopainen on antanut tehojensa lisäksi uutta virtaa myös Saarelle.

Jännittävät pudotuspelit lähenevät

KalPan kausi on lähtenyt lennokkaasti liikkeelle ja sijoitus on tällä hetkellä toinen. Parannettavaa Saaren mukaan vielä kuitenkin on. Asetelmia haetaan pudotuspeleihin ja luvassa onkin todella mielenkiintoiset pelit.

− Hyökkäyspeli meillä sujuu kyllä hyvin, mutta puolustuspelaamista on pystyttävä parantamaan kentän jokaisella alueella. Alussa meinasimme päästä karkuun K-Espoon kanssa, mutta varsinkin HIFK on noussut mukaan taisteluun kärkipaikoista. On ollut hienoa nähdä, miten he yhdessä TPS:n kanssa ovat tuoneet laadukkaita ulkomaalaispelaajia Liigaan.

− Naisten Liiga on muuttunut koko ajan tasaisemmaksi, mikä on tärkeää lajinkin kannalta. Pudotuspeleissä ei ole ennakkoon yhtä varmaa voittajaa, mikä lisää jännitystä mukavasti.

"TÄLLE KAUDELLE ON LUONNOLLISESTI ASETETTU MESTARUUS AINOAKSI TAVOITTEEKSI"

Naisten pudotuspelejä uudistettiin tälle kaudelle, eikä runkosarjan kaksi parasta enää pääse huilaamaan ensimmäistä pudotuspelikierrosta. Saarelle saattaa ensimmäiseksi vastustajaksi tullakin hänen vanha seuransa.

− Olenkin hiukan puntaroinut, että sieltähän tosiaan saattaa Kärpät tulla vastaan heti ensimmäisellä kierroksella. Siinä olisi itselle varmasti normaalia isompi tunnelataus mukana.

Saari luottaa oman pelinsä vielä parantuvan kevättä kohden ja uskoo olevansa joukkueellensa tärkeä pelaaja kokemuksensa myötä.

− Tavoitteena on saada vielä omaa peliä tehokkaammaksi, sellainen tasainen peruspelaaminen on jo kunnossa. Pyrin siihen, että pystyn tuomaan oman kokemukseni ja panokseni, sekä auttamaan joukkuetta menestymään. Minulla on aika paljon kokemusta kovista ja tärkeistä peleistä, joten uskon pystyväni auttamaan keväällä KalPaa myös henkisellä puolella.

Ajatus pelaamisesta pudotuspeleissä Kärppiä vastaan kutkuttaa Saarea mukavasti.
Ajatus pelaamisesta pudotuspeleissä Kärppiä vastaan kutkuttaa Saarea mukavasti.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

KalPa pelasi viime keväänä itsensä seurahistorian ensimmäisiin finaaleihin, mutta ne jäivät korona vuoksi pelaamatta. Kuopiossa tämä pettymys on kuitenkin käännetty voimavaraksi.

− Kyllähän täällä on nälkä vaan kasvanut viime keväästä. Olisi ollut todella hienot finaalit K-Espoon kanssa, mutta ne jäivät harmittavasti pelaamatta. Itsehän olin Kärppien riveissä häviämässä semifinaaleita KalPalle ja heistä kyllä huokui sellainen kova voittamisen tahto. Tälle kaudelle on luonnollisesti asetettu mestaruus ainoaksi tavoitteeksi, hölmöähän se olisi yhtään vähempää tavoitella.

Saari lupaa KalPan taistelevan kultamitalista tosissaan. Vahva joukkue pyrkii kehittämään peliään kokonaisvaltaisesti ja olevan valmis taisteluun.

− KalPa tulee olemaan määrätietoinen, kurinalainen sekä voittava joukkue keväällä. Jokaisella osa-alueella meidän pitää pystyä vielä parantamaan, mutta uskon meidän siihen myös pystyvän. Varsinkin puolustuspelin pitää olla timanttia, mikäli pudotuspeleissä haluaa pärjätä.

» Lähetä palautetta toimitukselle