SaiPan apuvalmentaja Kari Martikainen tähtää päävalmentajaksi Liigaan ja Sveitsiin: “Eteenpäin on mieli”

LIIGA / Haastattelu
Kari Martikaisella on myös kansainvälistä kokemusta Sveitsistä.
Kuva © Kimmo Metsälä

Keskiviikkona Sami Hirvosen tilalle SaiPan apuvalmentajaksi nostettu Kari Martikainen pääsi saman tien reissaamaan liigaotteluun Tallinnaan. Vierasjoukkue Ilves oli tällä kertaa SaiPaa parempi lukemin 4–1.  Päävalmentaja Tero Lehterän aisaparina penkin takana seisova Martikainen on löytänyt heti oman roolinsa, vaikka pesti on kestänyt vasta muutaman päivän.

– Peleissä vastaan pakkien peluuttamisesta ja olen käynyt heidän kanssaan palavereja. Alkuvaiheessa tässä toki ollaan, eikä ole pahemmin harjoiteltu vielä. Nyt on vain vaihdettu maisemaa koko ajan, Martikainen kertoo.

Martikainen on toiminut pelaajauransa jälkeen niin valmentajan kuin valmennuspäällikönkin tehtävissä. Hänet on nähty apuvalmentajana Sveitsin pääsarjassa ja päävalmentajana sekä Suomen että Sveitsin nuorissa. Tavoitteet Martikaisella on asetettu entistä ylemmäs.

– Kyllähän minulla on suunnitelmia! Sen sitten näkee, miten ne kohtaavat realiteetin. Olen sanonut joka paikassa, että minulla on tavoitteena olla Liigassa päävalmentaja ja jossain vaiheessa Sveitsissäkin. Eteenpäin on mieli.

Tallinnan-ottelussa Ilves oli selkeästi niskan päällä ja SaiPa-vahti Niclas Westerholm pääsi urakoimaan toden teolla. Sekä alivoiman että ylivoiman kuvioissa olisi Martikaisen mukaan vielä runsaasti työstettävää.

– Alussa Ilveksen maali oli monta kertaa lähellä. Olisi tärkeää saada vastustajan alueellaoloaikaa pienemmäksi riistämällä kiekkoa enemmän ja ylempää.

– Ylivoimalla liike, viisikon haku ja ajoitukset eivät toimineet. En ole vielä nähnyt harjoituksissa kertaakaan meidän hakuja, joten tämä oli minullekin uutta.

Vaikka Tondiraban jäähalli ei iltapäivän otteluun juuri täyttynyt, tapahtuma sai Martikaiselta kiitosta.

– Onhan tämä hieno tapahtuma. Itsekin muistan pelaajauralta tällaiset reissut – ne ovat joukkueelle yhdistäviä tekijöitä. Muistelemme vieläkin, mitä kaikkea sitä tuli tehtyä. Faneillekin tämä on jonkinnäköinen karnevaali!

» Lähetä palautetta toimitukselle