SaiPan Ville Vainikainen: "Koko joukkueen täytyy ottaa ohjakset"

LIIGA / Haastattelu
Ville Vainikainen teki paljon kentällä, mutta KooKoo kävi silti hakemassa pisteet Kisapuistosta.
Kuva © Topi Lainio
KooKoo kävi hakemassa tylyn vierasvoiton Kisapuistosta. Ville Vainikainen ei ollut tyytyväinen omiensa esitykseen ja toivoi koko joukkueelta enemmän työntekoa ja kamppailupelaamista.

SaiPa palasi joulun jälkeen tappiollisesti liigakaukaloihin. Keltamustien työmyyränä illasta toiseen operoiva Ville Vainikainen kamppaili voimakkaasti ja jakeli kovia taklauksia. Se ei auttanut, vaan KooKoo vei Kisapuistosta kolme pistettä Kouvolaan.

– Aloitimme todella hyvin ja se olisi tullut pitää loppuun asti. Alku oli hyvä ja loppu huono, Vainikainen puhisi ottelun jälkeen.

Vainikainen on pelannut useamman ottelun putkeen yhdessä Jarno Koskirannan ja Joonas Odenin kanssa. Hyökkäystrio sai KooKoota vastaan useita hyviä pyörityksiä aikaan ja keltamustien ainokainen tuli heidän ollessa kentällä.

– Odenin ja Koskirannan kanssa on ollut hyviä aihioita, mutta meidän täytyy saada enemmän painetta hyökkäysalueelle. En voi olla täysin tyytyväinen kenttämme peliin. 

– Koskiranta tuo kokemusta kenttään ja Oden pitää kovaa vauhtia oikealla laidalla. Minä toimin sitten siinä meidän kentän työmyyränä. Meillä ei tosin ole mitään sovittuja rooleja, vaan pyrimme saamaan painetta hyökkäyspäätyyn ja sitä kautta tilanteita, Vainikainen kuvaili.

Kuopiossa kotikonnuillaan joulun alla piipahtanut KalPan kasvatti on tällä kaudella tehnyt jo viisi maalia, mikä sivuaa hänen henkilökohtaista ennätystään Liigassa. Vainikainen ei omia maalimääriään tosin mieti, vaan keskittyy työntekoon.

– En ole miettinyt maaleja. Olen pyrkinyt kehittämään kokonaisvaltaista pelaamista, jotta joukkue saa isoimman hyödyn.

SaiPa suuntaa keskiviikkona Mikkeliin Jukureiden vieraaksi ja Vainikaisen teesit ovat sinne kirkkaana.

– Meidän täytyy olla kovempia. Koko joukkueen täytyy ottaa ohjakset yhdessä käsiin ja olla koko pelin ajan kamppailuvalmiita, Vainikainen lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle