SaiPa nautti voitosta täysin rinnoin kuuman ottelun jälkeen − Kuronen: "Tunne kuuluu peliin"

LIIGA / Haastattelu
Mikael Kuronen taisteli kynsin ja hampain kasvattiseuraansa vastaan
Kuva © Jarno Hietanen
SaiPan pukukopista kaikui käytäville railakkaat riemunkiljahdukset, kun joukkue oli vaikean alun jälkeen voittanut Ilveksen lukemin 5−1. Yksi juhlaan osallistuneista oli tällä erää toisen ottelun SaiPan paidassa pelannut Ilves-kasvatti Mikael Kuronen.

Torstaina 2−0-johtonsa Sportia vastaan hukanneen SaiPan oli helppo hymyillä voiton jälkeen. Vieraspelit ovat olleet lappeenrantalaisille vaikeita tällä kaudella, totesi pienen tauon jälkeen SaiPan pelipaidan jälleen päälleen pukenut Mikael Kuronen.

− Tämä oli iso voitto meille, varsinkin kun eilen itse hieman sössimme, tuumasi Kuronen

Ilves pelasi tämän viikon ensimmäisen ottelunsa, kun taas SaiPa oli jäällä jo kolmatta kertaa. Tämä näkyi etenkin ottelun alussa, kun Ilves painoi höyryveturin lailla Niclas Westerholmin vartiomalle maalille.

− Olimme valmiita siihen, että Ilves lähtee otteluun kovaa, mutta jäimme silti alakynteen. Selvisimme ensimmäisestä erästä kuivin jaloin, mikä antoi energiaa pelata omaa peliä. Ottelun edetessä karvasimme kovaa ja teimme paikoista maalit, Kuronen summasi

"Iso voitto meille"

Varsinkin Ilveksen leirissä tuomarilinja herätti närää. Kyseenalaisten vihellysten myötä tunteet kaukalossa kuumenivat ja tuottivat etenkin Ilvekselle lisää rangaistuksia. SaiPa hyödynsi paikkansa ja karkasi tavoittamattomiin.

− Onneksi meidän puolella homma pysyi kontrollissa ja pääsimme hyödyntämään vastustajan kuumenemisen. Peliin toki kuuluu, että tunne on vahvasti mukana, Kuronen totesi.

Kuronen pelasi vasta toisen ottelunsa Liigassa tällä kaudella. Alkukausi vierähti Tšekin kakkosliigassa ja edelliskauden loppu Allsvenskanissa. Nyt Ilveksen kasvatti palasi kotijäälleen tutussa SaiPa-paidassa.

− Aina on tietynlaista jännitystä ilmassa, kun on oma kasvattiseura vastassa, Kuronen kertoi.

Kurosen mukaan Liigan vauhti ei ollut vuodessa merkittävästi muuttunut, vaan se oli odotetun kovaa. Kahden ulkomaankeikan perusteella hän kertoi sarjoissa olevan varsin suuria eroja.

"Ruotsissa pelataan vähän jääpallotyyppistä peliä"

− Ruotsissa pelataan paljon vähän jääpallotyyppistä, kiekollista peliä. Siellä on nuoria ja taitavia kavereita. Tšekin kakkosliigassa taas oli fyysisiä vanhempia kavereita, joiden kanssa sai vääntää kovaa. Tšekistä jäi mieleen myös ottelutapahtumat, jotka olivat melkoista karnevaalia, Kuronen muisteli.

Liigan keskikastissa majaileva SaiPa on pelannut ajoittain varsin pirteästi. Kuronen ei lähtenyt etsimään poppakonsteja, joilla peliä vietäisiin seuraavalle tasolle. 

− Olemme löytäneet hyviä pelillisiä juttuja. Kun laitamme joka ilta satasen likoon, niin työnteon kautta tulee tulosta. Meillä on hyvä draivi päällä, Kuronen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle