Sabres-maalinsylkijä Jeff Skinner pitää viime kauden sulamista arvokkaana oppituntina: "Se todella kasvatti meitä"

NHL / Haastattelu
Maalintekijänä kunnostautunut Jeff Skinner on tällä hetkellä 38 maalin kausitahdissa.
Vahvasti viime kauden aloittanut Buffalo Sabres kyykkäsi lopulta rumasti ja jäi ulos pudotuspeleistä. Joukkueen maalitykki Jeff Skinner uskoo kuitenkin, että karu kokemus kääntyy lopulta joukkueelle hyödylliseksi.

Buffalo Sabres -hyökkääjä Jeff Skinner oli viime kaudella pitkään mukana kisassa parhaan maalintekijän Maurice "Rocket" Richard -palkinnosta, mutta maalintekotahti laantui koko joukkueen peliesitysten mukana. 40 maalia iskeneen kanadalaisen suoritusta varjostaa kuitenkin taipumus, jossa hyvää kautta on seurannut alakuloinen sesonki.

Tykkikauden jälkeinen kausi on kaavasta poiketen alkanut sujuvasti, eikä notkahduksesta ole nähtäviä merkkejä. Skinner on tällä hetkellä kiinni 38 maalin tahdissa, mutta yksilötason menestystä hän ei kuitenkaan liiaksi mieti.

− Tilanteet vaihtelevat kausittain, mutta uskon siihen, että kunhan joukkueella menee hyvin, yksilötason menestys seuraa varmasti perässä. Se pätee minuunkin yhtä lailla, Skinner avaa filosofiaansa.

Viime kauden Sabres aloitti vahvasti ja johti vielä marraskuun lopulla Itäistä konferenssia. Sen jälkeen joukkueen esitykset lähtivät luisuun, ja kausi päättyi totuttuun tapaan runkosarjaan. Skinner näkee, että vastaavaan ei enää sorruta.

− Meillä on uusia pelaajia ja uusi valmentaja. Nuori joukkue on valmis oppimaan, ja viime kausi oli kova oppitunti, joka todella kasvatti meitä.

Liigan nuorimpiin koostumuksiin kuuluva Sabres hankki täksi kaudeksi valmentajakseen vahvana yksilövalmentajana tunnetun Ralph Kruegerin, jonka motivointitaidot ovat saaneet osakseen runsaasti kiitosta. Johtaviin pelaajiin kuuluva Skinner on myös ottanut Kruegerin vastaan avosylin.

− Krueger on mahtava valmentaja, ja hänen kädenjälkensä näkyy jo nyt monissa asioissa. Hän viestii selvästi, joten kaikki tietävät aina, mitä heiltä odotetaan.

Hiljattain alkanutta tappioputkea Skinner ei suostu liiaksi murehtimaan, sillä suuressa katsannossa asiat ovat uomissaan.

− Viime kausi muistetaan, ja aloitimme tämän kauden hyvin. Nyt vain teemme hartiavoimin töitä, jotta saamme pidettyä hyvän alun tasosta kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle