Saara Niemi odottaa mielenkiintoista kevättä − HIFK jopa etuoikeutetussa asemassa

Naisten Liiga / Haastattelu
HIFK:n päävalmentaja Saara Niemen ei ole tarvinnut joulukuussa käydä neuvonpitoa tuomareiden kanssa.
Kuva © Timo Savela
HIFK:n naisten joukkue lähtee hyvistä asemista kevään peleihin. Päävalmentaja Saara Niemi on joukkueeseen tyytyväinen ja nauttii arjen tekemisestä myös koronarajoitusten aikana.

HIFK sijoittui Naisten Liigan alkusarjassa kolmanneksi. Edelle kiilasivat vahva kärkikaksikko K-Espoo sekä KalPa. 80-luvulla kahdesti pronssia voittanut seura on valmis palaamaan mitalikantaan. Päävalmentaja Saara Niemi on joulutauolla tyytyväisellä ja positiivisella mielellä.

− Ihan hyvillä mielillä ollaan. Pitää olla iloinen siitä, että tässä maailmantilanteessa saimme pelattua näinkin monta peliä syksyyn. Into on kova, joten täytyy vain toivoa, että vuoden vaihteen jälkeen taas pelataan. Syksy oli kyllä hyvä tuloksen valossa.

− Olen tyytyväinen siihen, miten joukkue on pystynyt suoriutumaan niin ottelutulosten valossa, mutta ennen kaikkea arjen työmäärästä. Osasin odottaa ja vaatia pääsyä kuuden sakkiin. Kolmas sija on kyllä hyvä saavutus tässä vaiheessa kautta.

Kuuden parhaan joukkoon päässeistä joukkueista ainoastaan Ilves oli Niemen mukaan pienoinen yllätys.

Leppäsen Linda on hienosti saanut nuoren joukkueensa pelaamaan yhteen. Ansaitusti pääsivät kyllä mukaan kuuden joukkoon, kovasti töitä tekevä ryhmä. Kärppien jääminen alempaan jatkosarjaan on tietysti myös yllätys. He ovat kuitenkin hyvä ja laadukas joukkue, joka varmasti nousee vielä mukaan kevään kamppailuihin.

Tampereen Ilves oli Saara Niemen mukaan positiivinen yllätys kuuden parhaan joukkoon.
Tampereen Ilves oli Saara Niemen mukaan positiivinen yllätys kuuden parhaan joukkoon.
Kuva © Samuli Huikuri

Koronarajoitukset ovat vaikeuttaneet monien joukkueiden toimintaa tauon aikana, mutta HIFK:lle tilanne on osittain jopa parempi kuin normaalisti.

− Saimme erikoisluvan harjoitella koko joukkueena. Jäävuorot ovat optimaaliset ja meillä on paremmat olosuhteet fysiikkaharjoitteluun nyt Nordiksella kuin yleensä Malmin jäähallin ympäristössä. Olemmekin tavallaan etuoikeutetussa asemassa moneen muuhun nähden.

Naisten Liiga jatkuu kuuden joukkueen voimin tammikuussa ja HIFK lähtee luottavaisin mielin kevään peleihin.

− Päästään tavallaan paineitta nyt pelaamaan, joten voidaan vielä hiukan kokeilla erilaisia juttuja. Kokeilemme hieman ketjukoostumuksia ja testaamme maalivahteja. Valmistellaan joukkue pudotuspelejä varten, jotta olemme silloin iskussa.

Vuoden vaihteen jälkeen on tarkoitus testata,kuka maalivahdeista kantaa torjuntavastuun pudotuspeleissä.
Vuoden vaihteen jälkeen on tarkoitus testata,kuka maalivahdeista kantaa torjuntavastuun pudotuspeleissä.
Kuva © Timo Savela

Niemen mukaan harjoitteluissakin pidetään pudotuspelit mielessä koko ajan ja tekeminen tähdätään sitä kohti.

− Pitää edelleen pystyä harjoittelemaan kovaa, kamppailla paljon ja tietysti erikoistilanteiden harjoittelu korostuu. Aloituksiin kiinnitetään huomioita myös entistä enemmän.

Niin valmennus kuin pelaajatkin ovat odottavalla mielellä kevätkauden osalta. Joukkue on osoittanut olevansa valmis taistelemaan mitaleista, jopa siitä kaikkein kirkkaimmasta.

− Mielenkiintoinen sarja on tulossa. Alkusarjassa K-Espoo voitti meidät kahdesti, mutta muut voitimme vähintään kerran. Mennään askel kerrallaan, yritetään kehittää pelaajia ja peliä koko ajan. Pelaajatkin tietävät, että tekemällä asiat hyvin kaikki on mahdollista. Tämän joukkueen kanssa on ollut todella hienoa elää arjessa mukana. Vaikka on koronaa ja illat pimeitä, niin on hienoa toimia yhdessä. Pelaajat haluavat mennä eteenpäin ja joukkuehenki on loistava.

Niemi osaa myös arvostaa seuraorganisaation tukea naisjoukkueensa eteen.

− Seura tukee meitä kyllä hienosti. Antaa meille mahdollisuuden nauttia tekemisestä. On hienoa huomata, että naiskiekkoilulla on oikeasti tärkeä rooli seuran organisaatiossa. Halutaan ottaa vastuuta omasta tyttöpelaajapolusta, se on erittäin tärkeää.

Maalien juhlintaa on luvassa myös kevätkaudella.
Maalien juhlintaa on luvassa myös kevätkaudella.
Kuva © Timo Savela

» Lähetä palautetta toimitukselle