SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen toteaa syksyn olleen vaiherikas, joukkue on silti aikataulussa ja etenee pienin askelin kohti kärkeä

MESTIS / Haastattelu
Pasi Räsänen tähyää liigaan, mutta pitää Mestistä loistavana kouluna valmentajille.
Kuva © Jarno Hietanen
SaPKo laskettin yhdeksi Mestiksen ennakkosuosikiksi ennen kauden alkua, mutta vuoden vaihtuessa joukkue on viidentenä ja peräti 11 pistettä kärkeä jäljessä. Päävalmentaja Pasi Räsänen on kuitenkin kohtalaisen tyytyväinen joukkueensa suorituksiin syksyn aikana ja luottaa pelin parantuvan kevättä kohti mentäessä.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen heitti jo ennen kauden alkua ennakkosuosikin viitan Ketterän harteille, josta viittaa kovasti palautettiin savonlinnalaisille. Nyt kun sarjaa on hiukan yli puolet pelattu, keikkuu Ketterä kärjessä, mutta SaPKo vasta viidentenä. Räsänen kuitenkaan ei ole huolissaan, vaan toteaa joukkueen etenevän aikataulun mukaan.

− On ollut melko vaiherikas syyskausi. Olemme pelanneet kohtalaisesti ajatellen materiaalia sekä omia odotusarvojamme. Joka ottelussa olemme olleet voitossa kiinni, mutta Mestis on niin tasainen sarja ja pienet marginaalit otteluissa, ettei aina voi voittaa.

Räsäsen mukaan joukkue on edennyt tietyin jaksoin kautta eteenpäin ja tilannetta on aina tarkasteltu jakson päättyessä. Aivan sarjan alkua lukuunottamatta, on joukkue pystynyt välitavoitteet saavuttamaan.

− Puolustuspelaamista varsinkin ollaan saatu tiivistettyä ja muutoinkin ihan aikataulussa mennään. Oikeaan suuntaan ollaan ehdottomasti menossa. Tavoite on ollut edetä pienin askelin jakso kerrallaan voitto tavoitteena luonnollisesti. Toivottavasti saadaan sellainen huippujakso tuohon keväälle.

SaPKon tavoitteena on olla itsenäinen joukkue, jolla on riittävä materiaali Mestiksen kärkipaikoista kamppailtaessa. Yhteistyötä liigaseurojen kanssa tehdään ainoastaan tarvittaessa, kuten nyt lukuisten omien puolustajien oltua yht'aikaa loukkaantuneena. SaPKo ei myöskään aktiivisesti etsi vahvistuksia riveihinsä, mutta on valmiina reagoimaan tarpeen vaatiessa.

− Lasken sen meille eduksi, ettei meidän tarvitse olla lainapelaajien varassa. Joukkue hitsaantuu paremmin yhteen, kun sama nippu tekee töitä yhdessä sen kahdeksan kuukautta. Vahvistuksille ei ole nyt tarvetta, mutta tilannetta tarkistellaan aina siirtorajaan asti. Loukkaantumiset saattavat pakottaa hankintoihin. Tietysti pidetään silmät auki muutoinkin, eli jos hyvä pelaaja on vapaana, niin kyllä me olemme kiinnostuneita. Tosin, pelaajan täytyy sopia meidän pelisapluunaankin. Joukkue aina mestaruudenkin voittaa, ei yksilöt.

Räsänen odotti ehkä aavistuksen verran tasaisempaa Mestistä, nythän Peliitat ja RoKi meinaavat hiukan tippua muiden kyydistä. Mestistä ylipäätään hän pitää loistavana sarjana, varsinkin nuorelle pelaajalle.

− KOOVEEn ja IPK:n löytyminen kärjestä ei yllätä, niin paljon joukkueet ovat tähän kauteen satsanneet. Hiukan nuo erilaiset ottelumäärät vääristävät tilannetta esimerkiksi RoKi:n osalta. Se on pelannut neljä ottelua muita vähemmän eli sille on jaossa vielä 12 tavallaan ylimääräistä pistettä nykyiseen sarjataulukkoon. Sarjana Mestis on todella hieno sarja, jokaisessa pelissä ne pienet asiat merkitsevät todella paljon. Pelaajat kehittyvät päivittäin, eihän tätä sarjaa parempaa vaihtoehtoa nuorelle pelaajalle olekaan.

Tulevaisuuden suunnitelmissa Räsäsellä on tietysti Mestiksen mestaruus, mutta paluu liigakuvioihinkin on vielä mielessä. Hän toimi kuusi kautta Pelicansin joukkueessa apuvalmentajana ja kahdesti jopa osan kautta päävalmentajana.

− Kyllähän meidän kannattajat haluaisivat voittaa joka ilta ja toivovat meidän olevan kärjessä, mutta uskon heidän malttavan tukea meitä edetessämme pienin askelin kohti kevättä. Uskon että saadaan hieno kevät Savonlinnaan.Kyllähän vielä löytyy itseltäkin motivaatiota palata Liigaan, mutta senkin suhteen edetään pienin askelin. Eikä Mestis ole mitenkään huono vaihtoehto. Varsinkin nuorille valmentajille tämä on todella hyvä koulu. Sarja on urheilulliselta puolelta niin loistava.

» Lähetä palautetta toimitukselle