Söderholmkin antoi risunsa tuomaristolle: "Nyt pitää herätä!"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saksan pääluotsi Toni Söderholm antoi oman kritiikkinsä tuomarilinjasta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Saksan ja Slovakian kohtaamisessa kohua herätti loppuhetkien tilanne. Ladislav Nagy taklasi Moritz Seideria selästä, ja nuori puolustaja löi päänsä voimakkaasti laitaa vasten. Slovakkiveteraanille vihellettiin taklauksesta 2+10 minuutin rangaistukset.

− Edellisissä otteluissa on tullut tapahtumia, joissa pelaajia on loukkaantunut. Jos emme pystymme suojelemaan pelaajiamme, meillä on vakavia ongelmia. Voit valita vihellettävät rikkeet, mutta jos pelaaja on kanveesissa miltei tajuttomana ja siitä vihelletään kahden minuutin rangaistus, jotain on pahasti vialla, Toni Söderholm kommentoi,

− Ei minun tarvitse edellisistä otteluista sanoa sen enempää, mutta kyllä nyt pitää herätä!

Nagyn taklaus herätti Saksan penkillä syystä huomiota.

− Turha on yksi sana, mutta typerä ja erittäin vaarallinen. Ei tuomari tuomiotaan perustellut. Miksi se perustelisi? Toinen tuomari sanoi, ettei se ollut hänen vihellettävissä. Siinä on vastuunotto. Heikkoa.

Saksa sai kuudella kenttäpelaajalla tasoitettua lukemat Markus Eisenschmidin toimesta, ja viimeisellä minuutilla Leon Draisaitl iski ottelun voittomaalin. Päävalmentajalta tuli ansaitut kehut pelaajille.

− Kun tuollainen tilanne syntyy ottelun lopuilla, hän on yksi heistä, jonka toivot hallitsevan kiekkoa, Söderholm sanoi NHL-tähdestään,

− Eisenschmid teki erityisen paljon töitä tänään. Olen onnellinen että hän teki tasoitusmaalin. Hän oli vahva tänään. Hän on ollut laukomisen suhteen hieman hermostunut, mutta tuollaisen tilaisuuden tarvitsee vain kerran ja tänään hän teki hyvää jälkeä,

− Kyllä siinä oli jotain ekstraa että sen tasoituksen osasi aistia. Se oli hieno maali, Söderholm kehui.

Saksa on neljän ottelun jälkeen taistellut itselleen neljä suoraa voittoa ja pitää A-lohkon kärkipaikkaa. Tuttuun jalkapallosanontaan Söderholm ei kuitenkaan vielä yhdy.

− Ei olla ihan vielä päästy niin vahvaksi, mutta hyvin pojat ovat jaksaneet vääntää. Kyllä Slovakiakin oli tänään hyvä, tai enemmänkin me olimme vajaita, IFK-legenda naurahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle