Ryhäsen Hunters aikoo taistella Mestis-paikasta tosissaan

MESTIS, Suomi-sarja / Haastattelu
Kiekko-Vantaassa aiemmin Mestistä pelannut Teemu Mielonen on yksi Huntersin terävimmistä sotakirveistä.
Kuva © Antti Varonen
Rajusti edelliskaudesta uusiutunut Porvoon Hunters ponkaisi kaikkien yllätykseksi Suomi-sarjasta Mestis-karsintoihin. Joukkueen lähes sensaatiomaiseen menestykseen luotsannut Sami Ryhänen uskoo nälkää riittävän vielä Mestis-karsintoihin.

Paremmin jääpallokaupunkina tunnettu Porvoo on nostanut hiljalleen päätään myös jääkiekon saralla. Huntersin leirissä oli ilo viime sunnuntaina ylimmillään karsintapaikan varmistuttua kotiyleisön edessä.

– Tosi hyvissä tunnelmissa ollaan karsintapaikan varmistumisen jälkeen oltu. Pojat taisi käydä vähän saunomassa sunnuntaina. Nyt pitäisi taas keskittyä peleihin, kuvailee joukkueen vastuuvalmentaja Sami Ryhänen joukkueen kuluneen viikon tunnelmia.

Katsojamäärät eivät ole Porvoossa olleet mitenkään mairittelevia. Runkosarjan pelien katsojakeskiarvo on keikkunut parinsadan katsojan kieppeillä. Menestys on kuitenkin poikimassa kaupunkiin pienoista kiekkobuumia ja viimeisimmässä kotipelissä katsojia oli jo yli 600.

– Toivotaan, että kiinnostaa. Viimeinen peli JHT-sarjasta ja välierissä Kiekko-Espoota vastaan alkoi olla jo tunnelmaa ja ääntä hallissa. Tämä on iso juttu meille.

Ryhäsen mukaan joukkueen menestykseen ei Porvoon ulkopuolella juuri kukaan uskonut.

– Kovin moni ei uskonut tähän ennen kauden alkua. Aika monta kertaa meidän on haukuttu. On sanottu, että ei riitä teidän pelaajat, jossain vaiheessa tulee noutaja, ei voi pelata noin hyvin, ja sitä sun tätä. Joukkue on kuitenkin koko ajan uskonut tähän juttuun.

Menestys tuntuu yllättäneen jopa valmentajan itsensä.

– Meiltä lähti 10 parasta pistemiestä viime kaudelta. Ei tuo rosteri vieläkään paperilla mitenkään erikoiselta näytä. Jos joku olisi ennen kauden alkua sanonut, että ollaan karsinnoissa, niin olisin vastannut mahan olevan täynnä. Nyt ollaan jätkien kanssa juteltu ja kautta on pari viikkoa jäljellä. Uskon, että meillä riittää vielä nälkää. Etenkin kun meillä on vielä nuoria pelaajia. On tämä kuitenkin näytön paikka pelaajille.

Ryhäsen mukaan kausi on ollut joukkueelta tähän asti nappisuoritus. Helpolla karsintapaikka ei suinkaan irronnut.

– Tosi hyvä runkosarja ja kruununa nuo pleijarit mitkä meni tosi hyvin. Oli kovat sarjat JHT:ta ja Kiekko-Espoota vastaan. Missään vaiheessa ei päästy helpolla. Ihan huikea kausi tähän mennessä.

Ryhänen pitää tulevia karsintapelejä Peliittoja vastaan isona haasteena joukkueelle, mutta mainiona näyttöpaikkana nuorille pelaajille. 38-vuotias valmentaja sysää paineet suosiolla Peliittojen niskaan.

– Muutaman Peliittojen pelin olen nähnyt. Nopea joukkue ja parempi mitä Mestiksen sarjasijoitus näyttää. Mielestäni heidän ei olisi kuulunut olla karsinnoissa, sillä joukkue pelasi loppukaudesta tosi hyvää lätkää. Meille tulee keskitason Mestis-joukkue vastaan.

– Lähdetään rohkeasti haastamaan. Haluamme haastaa ihan tosissaan. Meillä on pelaajia, jotka haluaa pelata tulevaisuudessa jossain muualla kuin Suomi-sarjassa. Heillehän tämä on hieno haaste ja mahdollisuus mitata omaa tasoaan. Tosissaan lähdetään haastamaan ja katsotaan mihin se riittää.

Uskoa oman joukkueen voimavaroihin riittää ainakin yksittäisissä kamppailuissa.

– Kyllä luotan, että pystytään Peliitat haastamaan ainakin yksittäisessä pelissä. Katsotaan sitten miten pidemmässä ottelusarjassa käy. Kyllä ihan luottavaisin mielin peleihin lähdetään.

Yllätysmahdollisuudet Peliittoja vastaan nojaavat onnistuneessa maalivahtipelissä. Liikkeen Ryhänen uskoo riittävän myös Mestis-joukkuetta vastaan.

– Maalivahtipeli meillä pitää olla huippua ihan joka pelissä. Uskon ja toivon, että meidän jalka riittää. Meillä on nuoria hyväjalkaisia pelaajia. Pysytään kyllä luistelussa mukana, tai jos ei, niin sitten tulee kyllä noutaja.

– Ollaan pelattu tosi tiiviisti, blokattu vetoja, puolustettu hyvin ja veskari on ollut tosi hyvä. Suomi-sarjatasolla meidän jalka on ollut joka joukkuetta edellä. Luotan meidän luisteluun ja maalivahtipeliin. Pysytään tiiviinä joukkueena ja pystytään kyllä haastamaan Peliitat.

Huntersin menestystarina on pitkälti kulminoitunut kahteen pelaajaan. Maalivahti Dominik Salama nousi heti debyyttikaudellaan Suomi-sarjan eliittiin. Hyökkäyspäässä Teemu Mielonen on ollut tärkeä pelaaja joukkueelle.

– Dominik Salama on tärkeä tietenkin ja Mielosen Teemu on ollut meille ihan korvaamaton pelaaja. Ei ihan turhaan painanut toissa kaudella Mestiksen K-Vantaassa liki 30 pistettä. Ollaan pelattu joukkueena aika hyvin, mutta kyllä nuo kaksi jätkää ovat olleet meille ihan elintärkeitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle