Rutger McGroarty haluaa unohtaa Kanada-tappion nopeasti: "Voimme surra sitä viisi minuuttia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Yhdysvaltojen Rutger McGroarty oli pettynyt joukkueen hävittyä välierässä Kanadalle.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Yhdysvallat kärsi välierätappion Kanadalle luvuin 2–6. Joukkueelta hylättiin kamppailussa kaksi maalia maalivahdin häirintänä. Yhdysvaltalaishyökkääjä Rutger McGroarty oli ottelun jälkeen tuohtunut tuomarien päätöksiin.

– Työnsin vain hieman (Thomas) Milicin patjaa. Olen totta kai puolueellinen asiassa, joten minulla ei ole siitä paljoa sanottavaa.

– Olin raivoissani. Tuollainen suututtaa paljon, McGroarty totesi hylätyistä maaleista.

Hylättyjen osumien aiheuttamasta suuttumuksesta huolimatta McGroarty koki Yhdysvaltojen jatkaneen pelaamista samaan tapaan kuin ennen näitä.

– Toitotin itselleni, että onnistumme pian, maali tulee hetkenä minä hyvänsä. Teimme kaksi maalia, kaksi maalia hylättiin, lauoin kerran tolppaan. Saimme paljon hyökkäyspään vaihtoja. Mielestäni jatkoimme pelaamista samaan tapaan kuin aiemminkin.

Yhdysvallat aloitti ottelun räväkästi siirtymällä 2–0 johtoon jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. Kanadan kavennuksesta huolimatta ensimmäinen erä oli Yhdysvaltojen selvää hallintaa. Toisessa ja kolmannessa erässä Kanada pääsi paremmin peliin mukaan ja iski näissä yhteensä viisi maalia Yhdysvaltojen jäädessä ilman lisäosumia.

– Rehellisesti sanottuna en koe heidän pelinsä muuttuneen paljoakaan, teimme sen itse. Tuskailimme hieman kiekon käsittelyn kanssa ja siinä tuli muutama pomppu, McGroarty kommentoi pelin kuvan tasoittumista.

Yhdysvallat kohtaa pronssiottelussa Tšekille hävinneen Ruotsin. McGroartyn mukaan tärkeää on unohtaa tappio nopeasti ja suunnata katseet tulevaan.

– Olennaista on nollata tilanne nopeasti. Tappio Kanadalle tekee jonkin verran kipeää, totta kai. Voimme surra sitä viisi minuuttia, mutta sen jälkeen on aika kääntää katseet seuraavaan otteluun.

Vaikka joukkueet eivät kohdanneet toisiaan alkulohkossa, on Ruotsi vastustajana tuttu monille Yhdysvaltojen pelaajalle vuosien varrelta.

– Ruotsi on hyvä joukkue. Monet meistä ovat pelanneet heidän pelaajiaan vastaan koko ikänsä. Heillä on hyviä pelaajia ja hyvä maalivahti. Siitä tulee varmasti hyvä ottelu, yhdysvaltalaishyökkääjä toteaa pronssiottelusta ja Ruotsin joukkueesta.

Jotta Yhdysvaltojen ei tarvitsisi lähteä kisoista tyhjin käsin kotiin, sen pitää pelata joukkueena pelisuunnitelmansa mukaisesti voittaakseen pronssia, McGroarty korostaa.

– Meidän täytyy vain noudattaa systeemiämme. Meidän ei pidä lähteä jahtaamaan henkilökohtaisia pisteitä. Pronssimitali on sekin hieno saavutus.

Yhdysvaltojen ja Ruotsin välinen pronssiottelu alkaa Suomen aikaa klo 21.30.

5.1.2023 klo 16.31 Lisätty pronssiottelun alkamisaika.

» Lähetä palautetta toimitukselle