Ruotsin urakkamies Sandin ei halua vielä spekuloida voimasuhteilla: "Tiedämme, mitä joukkueessamme on"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Rasmus Sandin puolusti hienosti myös Marko Anttilaa vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Ruotsi on aloittanut MM-turnauksen kolmella voitolla. Jalkoihin ovat jääneet Saksa, Itävalta ja viimeiseksi Suomi. Suureen rooliin on noussut joukkueen puolustuspeli.

Ruotsi aloitti turnauksen kahdella nollapelillä. Suomeakin vastaan nolla pysyi taululla kolmanteen erään asti, ennen kuin Juho Lammikko onnistui miinuskulmasta ohittamaan Lars Johanssonin. Peliaikaa ehti kulua Ruotsin otteluissa 166 minuuttia ja 47 sekuntia.

Ruotsin puolustuspelin kulmakiveksi on noussut Rasmus Sandin, joka on esittänyt kovia taklauksia ja ollut monesti oikeaan aikaan oikeassa paikassa puolustustehtävissä. Peliaikaa Sandinille on kertynyt keskimäärin 22 minuuttia ja 24 sekuntia, kun esimerkiksi tasaisemmin pelaajia peluuttavan Suomen eniten pelannut puolustaja Olli Määtän peliaikakeskiarvo on 19.35.

− Meitä vastaan ei tule paljon vetoja. Samanlaista peliä meidän täytyy pelata myös jatkossa.

Tilastot kertovat, että Saksa ampui Ruotsia vastaan 19, Itävalta 18 ja Suomi 28 laukausta kohti maalia. Johansson oli tositoimissa Saksaa ja Suomea vastaan, Itävaltaa vastaan torjuntavastuussa oli Jesper Wallstedt.

Suomea vastaan pelattu ottelu oli tasainen, ja ratkesi vasta voittomaalikilpailussa.

− En osaa sanoa, pelasimmeko erityisesti paremmin kuin Suomi. He eivät kuitenkaan saaneet kiekkoa maaliin tarpeeksi usein.

Jo nähtyjen peliesitysten perusteella voi helposti sanoa, että Ruotsi on yksi vahvimmista kandidaateista maailmanmestariksi. Sandin ei lähde arvioimaan liikaa voimasuhteita.

− En tiedä, olemmeko suosikkeja. Meidän pukukopissamme on tieto, mitä joukkueessamme on, ja voimme voittaa kultaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle