Ruotsin kapteeni pelasti Marko Anttilan jäämästä jääkoneen alle − "Meinasi tulla puun takaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marko Anttila ei ollut tuomarin kanssa samaa mieltä jäähystään.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Suomi hävisi Ruotsille MM-kisojen alkulohkossa voittomaalikilpailussa. Kapteeni Marko Anttilalle meinasi käydä ikävä vahinko ennen kilpailun alkua, kun vain Jakob Silfverbergin varoitus esti häntä luistelemasta jääkoneen alle.

Suomi koki nihkeän 2–1-tappion Ruotsille voittomaalikilpailussa MM-kisojen alkulohkossa. Leijonien kapteeni Marko Anttila näki ottelussa paljon hyvää lopputuloksesta huolimatta.

− Parannettiin edellisestä, varmasti turnauksen paras peli tähänastisista. Maalille olisi pitänyt päästä enemmän. Ruotsi puolusti keskustaa hyvin, emmekä päässeet luomaan pitkiä hyökkäyksiä.

− Hyökkäyspelissä jouduimme pyörimään Ruotsin muodon ulkopuolella, emmekä saaneet sitä rikottua, muuten pelasimme hyvin.

− On aina suuri pettymys hävitä, varsinkin Ruotsille. Voimme kuitenkin olla tyytyväisiä suuntaan, johon pelimme on menossa. Saimme pidempiä hyökkäyksiä ja pääsimme paineen alta paremmin pois, mutta tehottomuus vaivasi tänään.

Suomi on aloittanut turnauksensa yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla. Hätää ei ole, mutta kelkka on saatava käännettyä ja joukkueen kapteeni on usein vastuussa suunnan näyttämisestä. Anttila kertoo omista tavoistaan Leijonien kapteenina.

− Teen sen, mihin rahkeet riittävät. Meillä on kokenut joukkue ja kaikki tietävät, miten näitä väännetään ja käännetään. Yritän pitää tunnelman rentona ja rohkeana. Sitä se vaatii, että voittoja tulee.

Suomen erikoistilannepelaaminen on noussut kisojen alussa tapetille alivoiman laadun ja ylivoiman tehottomuuden takia. Alivoimiin erikoistunut Anttila uskoo Leijonien erikoistilannepelaamiseen edelleen.

− Ylivoimassamme on niin paljon taitoa, että olen itse ainakin treeneissä ollut alivoimalla hieman ongelmissa. Erikoistilanteet ovat niin isoja asioita näissä turnauksissa, että ne pitää saada kuntoon.

− Alivoimamme otti loistavan tapon jatkoajalla ja se on toiminut muutenkin hyvin. Ylivoimasta en edes tiedä niin paljoa, sitä täytyy kysyä joltain muulta. Hyvältä se on minun silmääni näyttänyt.

Suomen hyvä ote ottelusta koki iskun, kun Anttila lähetettiin jäähylle laitataklauksesta. Kapteeni oli kaukalossa rangaistuksesta eri mieltä tuomariston kanssa, eikä muuttanut mielipidettään myöskään median edessä.

− Mielestäni tilanteessa ei ollut jäähyä. Luin tilanteen ehkä väärin, mutta mielestäni Ruotsin pelaaja pelasi tilanteen omituisesti. Hän näki, että olin tulossa taklaamaan. En voi tuossa tilanteessa enää muuttaa mitään kontaktiin liittyen.

− Hieno alivoimasuoritus saatiin siitä silti, Anttila kertasi jäähyään ja siitä seurannutta alivoimaa.

Jääkoneesta mittaa

Ennen voittomaalikilpailua Anttila säpsähti, sillä Leijonien päättäessä laukojia hän luisteli tilanteesta poispäin ja meinasi jäädä jääkoneen alle. Pelastava enkeli löytyi vastapuolen penkiltä, kun Tre Kronorin kapteeni Jakob Silfverberg varoitti virkaveljeään vaanivasta vaarasta.

− En tiedä, olisinko jäänyt alle. Onneksi Ruotsin kapteeni sanoi, että "älä nyt vielä mene, ei tässä ole niin kiire". Vähän meinasi tulla puun takaa, kiitos hänelle siitä, Anttila totesi vältetystä tapaturmasta.

Olisiko jääkone jäänyt kakkoseksi?

− Totta kai, järkälemäinen Anttila naurahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle