Ruotsin kapteeni Ekman-Larsson kiitteli joukkueensa kannattajia: "Fanit ovat yksi niistä syistä, miksi haluan palata maajoukkueeseen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ekman Larsson oli tyytyväinen energisen joukkueensa otteisiin Tšekki-ottelun jälkeen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Ruotsin päävalmentajan Johan Garpenlövin joukkuevalinnat ovat herättäneet kysymyksiä. Joukkue pelasi avausottelun vajaalla kokoonpanolla, eikä Tšekki-ottelussakaan vaihtopenkki ollut yhtä täynnä kuin vastustajalla.

Se ei kuitenkaan pelaamista haitannut, kun Ruotsi kairasi 5–3-voiton. Joukkueen kapteeni Oliver Ekman-Larsson kertoi, että tilanne ei aiheuta huolta tai stressiä, sillä turnaus on vielä alkutekijöissään.

– Mielestäni turnauksen alussa on helpompi päästä pelin päälle, kun saa paljon peliaikaa. Saimme lisäpelaajia tänään ja se auttoi meitä, mutta kokonaisuudessaan joukkue pelasi energisen pelin.

– Meillä on paljon hyviä pelaajia ja johtajia joukkueessa, eikä minun kapteenina tarvitse paljoakaan sanoa tai tehdä. Voin keskittyä omaan tekemiseeni. 

Ruotsi johti ottelua toisessa erässä parhaimmillaan 4–1, ja Tšekki vaihtoi myös maalivahtiaan neljännen osuman jälkeen. Tšekki kuitenkin sai pienimuotoisen kirivaihteen päälle, mutta Magnus Hellberg torjui maalillaan varmoin ottein. Loppulukemiksi merkittiin lopulta 5–3.

– Pelasimme hyvän ja ehjän ottelun. Pelasimme hyvää joukkuetta vastaan ja heillä oli myös omat paikkansa, mutta onnistuimme pitämään johtomme, kapteeni kertasi.

Ottelu tarjosi monia erilaisia erikoistilanteita, jotka Ruotsi käytti paremmin hyväkseen. Neljän alivoiman aikana Ruotsi päästi yhden maalin, mutta joukkue iski myös kaksi ylivoimamaalia. 

– Emme ole harjoitelleet paljoa ylivoimaa, mutta on hyvä asia, että se kulkee siitä huolimatta. Saamme siitä lisää itseluottamusta, itse ottelussa pisteittä jäänyt puolustaja kertoi.

Ottelussa iskun huuleensa saanut kapteeni kiitteli ruotsalaisfaneja äänekkäästä kannustuksesta. NHL:ssä 12 kauden aikana lähes 850 ottelua pelannut Ekman-Larsson kertoo fanien olevan yksi syy siihen, että hän haluaa palata vuosi toisensa jälkeen maajoukkueeseen.

– On hienoa, että he ovat täällä. Se on ehdottomasti yksi niistä syistä, miksi haluan palata maajoukkueeseen. Fanit myös ansaitsevat sen, että joukkueessa pelaa parhaimmat pelaajat. On mukavaa nähdä samoja kasvoja, jotka aina saapuvat paikalle.

Ruotsilla on maanantaina edessään välipäivä, minkä jälkeen Tre Kronor kohtaa vielä Iso-Britannian ennen keskiviikon Suomi-ottelua. Kapteenin mukaan tärkeää on edetä peli ja päivä kerrallaan.

– Emme turhaan halua katsoa liikaa eteenpäin. Turnausta on vielä paljon jäljellä, ja nyt on tärkeää, että saamme välipäivän. Kaikki kuitenkin tietävät, että hallissa on paljon kannattajia Suomi-ottelussa. Meidän täytyy olla valmiina siihen.

» Lähetä palautetta toimitukselle