Ruotsin MM-joukkue sai viimeisen sinettinsä William Nylanderin myötä – "Tämä on juuri se paikka, jossa tällä hetkellä haluan olla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nylanderin kausi Toronto Maple Leafsin paidassa päättyi jälleen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.
Kuva © Getty Images
Magneettikuvien ollessa kunnossa on William Nylander, 26, valmis hyppäämään kaukaloon ja edustamaan maataan MM-tasolla. Hyökkääjän saldo edellisistä MM-turnauksista on ilmiömäinen.

Tre Kronorin päävalmentaja Johan Garpenlöv joutui odottamaan pitkään William Nylanderin vastausta siitä, haluaako hyökkääjä liittyä mukaan MM-joukkueeseen vai ei. Syy venyneelle vastaukselle selvisi, kun Nylander asteli median eteen ensimmäisen jääharjoituksensa jälkeen.

– Haluan aina tulla mukaan maajoukkueeseen, kun se on mahdollista. Minun piti kuitenkin tällä kertaa odottaa magneettikuvien tulosta ja varmistaa, että kaikki on hyvin.

26-vuotiaan hyökkääjän kausi seurajoukkueessa päättyi, kun Tampa Bay Lightning kaatoi Toronto Maple Leafsin vasta pudotuspelisarjan seitsemännessä ottelussa. Nylander myönsi itsekin kauden olleen raskas, mutta hän on valmis auttamaan joukkuettaan MM-jäillä.

– Totta kai on ärtynyt ja vihainen, kun kausi loppuu NHL:ssä. Sen olotilan voi kuitenkin kääntää täällä ja voi yrittää päättää kautensa positiivisissa merkeissä. Totta kai nälkä kasvaa syödessä. Niin käy etenkin silloin, kun kohtaa pettymyksen.

– Sain hieman lisää aikaa ladata pattereitani kauden jälkeen. Olen täysin valmis hyppäämään jäälle huomenna (sunnuntaina), hyökkääjä kertoi motivoituneena.

Nylander on edustanut Ruotsia aikuisten MM-turnauksessa vuosina 2017 ja 2019.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Nylanderilla hurja saldo edellisistä MM-turnauksista

Nylander pelasi jo kuudennen kokonaisen kautensa Maple Leafsissa tehden myös henkilökohtaisen piste-ennätyksensä. Kausi eteni lähes piste per peli -tahdilla, kun 81 otteluun syntyi 80 (34+46) tehopistettä. Pudotuspeleissä seitsemän peliä tuottivat yhtä monta pistettä.

"Toivon kuitenkin, että tulevaisuudessa Torontossa pelit jatkuvat vielä MM-turnauksen aikaan"

Maple Leafs on pudonnut kuudella edellisellä kaudella pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tällä kertaa jatkopaikka oli lähellä, kun joukkue johti ottelusarjaa jo 3–2, mutta Lightning vei kokemuksellaan kaksi viimeistä ottelua nimiinsä.

– On aina spesiaalia päästä maajoukkueeseen, joten sen vuoksi vastasin myöntävästi. Toivon kuitenkin, että tulevaisuudessa Torontossa pelit jatkuvat vielä MM-turnauksen aikaan. Halusin sen vuoksi käyttää nyt mahdollisuuteni ja edustaa Ruotsia.

– NHL-kauden päättymisen jälkeen ensimmäinen tunne on pettymys. MM-kilpailut eivät siinä vaiheessa ole ensimmäisenä mielessä, vaan saattaa viedä päiviä, ennen kuin asiaa alkaa ajattelemaan. Lopulta on kuitenkin aika selvää, että haluaa tulla mukaan, Nylander totesi.

Ruotsilla on edessään vielä kaksi alkulohkon kamppailua, kun se kohtaa ensin Norjan ja Latvia. Nylanderilla on siis aikaa saada pelinsä kuntoon ennen ratkaisuotteluita. Meno on kuitenkin aina MM-turnauksessa näyttänyt vakuuttavalta, sillä hyökkääjän pistekeskiarvo kahdessa aiemmassa turnauksessa on yhteensä peräti 1,78.

Nylander on aikuisten tasolla pelannut 18 MM-ottelua, joissa on syntynyt tehot 12+20. Tehotilaston lukema näyttää +27 ja hänet on kerran myös valittu turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– En ole katsonut Ruotsin otteluita, mutta tiedän, että heillä on sujunut hyvin. Tuon joukkueeseen hyökkäysosaamista. Tärkeintä on, että pystyisin edes hieman auttamaan joukkuetta, ja tämä on juuri se paikka, jossa tällä hetkellä haluan olla.

» Lähetä palautetta toimitukselle