Ruotsin MM-avausvoittoon tyytyväinen Mathias Bromé teki jättisopimuksen SHL:ään − "Haluan tässä vaiheessa elämääni olla nimenomaan siellä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mathias Bromé väijymässä b-pisteellä Itävalta-ottelussa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Ruotsi nappasi MM-kisojen avausottelussaan numeroiden valossa niukan voiton Itävallasta. Ottelu päättyi Tre Kronorin hyväksi maalein 3−1.

− Tämä oli hyvä aloitus turnaukselle. Saimme tarvitsemamme pisteet. Voiton myötä meillä on jotain, jonka päälle rakentaa. Nyt katsomme vähän klippejä tästä matsista ja selvitämme, mitä voimme tehdä paremmin, sanoi ruotsalaishyökkääjä Mathias Bromé ottelun jälkeen.

− Kaiken pitää tietysti parantua tästä eteenpäin. Erikoistilanteet ovat tärkeitä ja niistä meidän on onnistuttava tehokkaammin. Alivoimapelimme oli todella hyvää tänään.

Ruotsi pääsi pyörittämään neljästi ylivoimaa Itävaltaa vastaan, mutta verkko ei heilunut.

27-vuotias Bromé on pelannut kahden edelliskauden aikana niin NHL:ssä Detroit Red Wingissä kuin erittäin tehokkaan (41 ottelua, 14+35=49 pistettä) kauden Sveitsin pääsarjassa.

Ensi kaudeksi tie vie takaisin kotimaan kentille. Hyökkääjä sorvasi peräti kuuden vuoden mittaisen sopimuksen SHL-seura Örebron kanssa. Näin pitkiä sopimuksia solmitaan Euroopassa harvoin.

− Minulla ja perheelläni on talo siellä. Haluan tässä vaiheessa elämääni olla nimenomaan siellä. Sain mahdollisuuden tehdä kuuden vuoden sopimuksen. Se on minulle todella iso asia ja odotan aikaa joukkueessa innolla, Bromé selvitti.

Ruotsin turnaus jatkuu sunnuntaina, kun se kohtaa Kari Jalosen valmentaman Tšekin.

− He ovat todella hyvä joukkue ja he pelaavat nopeaa jääkiekkoa. He myös muuttivat hieman pelaamistaan, kun uusi valmentaja tuli mukaan. Pelistä tulee tiukka, mutta aiomme voittaa, Bromé totesi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle