Ruotsi metsästää historiallista MM-kultaa - "Mahdollisuus pitää käyttää hyödyksi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Philip Broberg pääsi juhlimaan välieräottelun avausmaalia.
Kuva © Saimi Airaksinen
Yksi Ruotsin 2001-ikäluokan suurimmista lupauksista, puolustaja Philip Broberg on avainasemassa kun Småkronorna metsästää historiansa ensimmäistä MM-kultaa.

Ruotsi eteni lauantain iltaottelun voiton myötä loppuotteluun poikien MM-kotikisoissaan Örnsköldsvikissä. Välierässä kaatui Kanada niukasti lukemin 4-3.

Ruotsin avausmaalin tekijä ja yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista, puolustaja Philip Broberg oli ottelun jälkeen innoissaan voitosta.

- Aivan uskomaton fiilis. Voitimme näin tärkeän ottelun, ja olen tyytyväinen erityisesti siitä että pystyimme seuraamaan pelisuunnitelmaamme niin hyvin ja pelaamaan kurinalaisesti.

Pelaaminen kotiyleisön edessä on jääkiekkoilijalle aina unohtumaton elämys.

- Kovin moni ei saa mahdollisuutta pelata MM-kisoja kotiyleisön edessä, joten mahdollisuus saavuttaa niissä kisoissa jotain pitää käydä hyödyksi. Jo finaaliin pääseminen on yhden unelman täyttyminen.

Broberg vei Ruotsin 1-0-johtoon hieman ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen. Varakapteenin muistot tilanteesta ovat kuitenkin hieman hämärät.

- En muista tarkasti sitä tilannetta. Luulen että unohdin hetkeksi missä olin. Olin vain todella iloinen, ja nautin siitä fiiliksestä ja siitä että koko areena juhlii, Broberg hehkutti.

Ruotsi kohtaa finaalissa Venäjän, joka pudotti jatkosta hieman yllättäenkin suursuosikki Yhdysvallat. Alkulohkossa Ruotsi voitti Venäjän 3-0, mutta finaali on aina oma tapauksensa.

- Pelasimme heitä vastaan jo lohkovaiheessa, joten tiedämme vähän mitä sieltä on tulossa, Broberg mietti.

- He ovat todella taitava joukkue, ja heitä vastaan meidän pitää pelata joukkueena, koska yksi vastaan yksi heitä vastaan on vaikea pärjätä. Emme saa lähteä mukaan heidän peliinsä, vaan pitää vain seurata omaa pelisuunnitelmaamme.

Molemmilla finaalijoukkueilla on mahdollisuus tehdä historiaa. Venäjän edellisestä ikäluokan MM-kullasta on vierähtänyt jo 12 vuotta, mutta Ruotsilla tilanne on vielä synkempi: länsinaapurimme ei ole ikinä voittanut alle 18-vuotiaiden MM-kultaa.

Ruotsi on kuitenkin finaalissa tälläkin vuosikymmenellä jo viidettä kertaa, joten menestys ei ole kiertänyt Småkronornaa kuitenkaan kovin kaukaa.

- Halli on täynnä ja fiilis on varmasti aivan uskomaton. Ei ole epäilystäkään etteikö siitä saisi lisäbuustia meidän peliimme. Täytyy vain nauttia tunnelmasta ja tuoda Ruotsille ensimmäinen kulta.

Ruotsin ja Venäjän välinen loppuottelu alkaa Suomen aikaa kello 20.30, Yle TV2 televisioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle