Ruotsalaisvahti Wallstedt soimasi itseään rankasti Yhdysvalloille kärsityn tappion jälkeen: "Petin kaikki pelaajat, valmentajat ja koko Ruotsin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Wallstedt on torjunut Ruotsin maalilla kaksi ottelua.
Kuva © Codie McLachlan

Maalivahdin torjuessa 38 kertaa 3−2-lukemiin päättyneessä ottelussa, ei ihan odottaisi hänen syyttävän tappiosta itseään. Ruotsin alle 20-vuotiaiden maalivahti Jesper Wallstedt kuitenkin päätyi ottamaan Yhdysvalloille hävityn pelin niskoilleen.

− Petin koko joukkueeni. Petin kaikki pelaajat, valmentajat ja koko Ruotsin. Otan kaiken vastuun häviöstä itselleni.

Wallstedilta kysyttiin, onko tämä liian ankara itselleen tilanteessa, mutta 19-vuotiaan veskarin mieli ei muuttunut.

− Minun takiani menetimme kolme pistettä. Siinä on suuri ero, voitatko vai häviätkö ottelun. Nyt emme voi saavuttaa lohkomme ensimmäistä sijaa.

Tappiosta on päästävä nopeasti yli, sillä Ruotsi kohtaa vielä Saksan huomenillalla ennen pudotuspelien alkua. Lohkovoitto on menetetty, mutta huomisen ottelu ratkaisee tulevan puolivälierävastustajan.

− Nyt meidän pitää edetä vain peli kerrallaan. Emme voi hallita ketä vastaan pelaamme pudotuspeleissä. Yritämme voittaa jokaisen ottelun ja saavuttaa parhaimman mahdollisimman sijan lohkossamme. Seuraavaksi keskitymme huomisen Saksan peliin, mutta tämän päiväinen oli suuri pettymys.

Loistava tulevaisuus Pohjois-Amerikassa

Edelliset pari kautta Luleå HF:ssä torjunut ja SHL:n parhaimpiin maalivahteihin lukeutunut Wallstedt suuntaa tulevaksi kaudeksi Minnesota Wildin organisaatioon.

− Se tulee olemaan hauskaa. Pohjois-Amerikkaan siirtyminen on uusi luku urallani ja se on myös seuraava askel minulle pelaajana. Odotan kovasti tulevaa kautta.

Kehityskohteet tuleville vuosille olivat myös selvät.

− Minun pitää vain jatkaa kuntoni kehittämistä, haluan lisätä räjähtävyyttäni ja tulla vahvemmaksi. Jäällä olen pelissä aika hyvässä tilanteessa, mutta haluan kehittää itseäni jään ulkopuolella. Tietenkin myös jotain pieniä juttuja pitää hioa jäällä, mutta eniten juuri jään ulkopuoliset asiat ovat ne asiat, missä haluan juuri kehittyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle