Ruotsalaiskapteeni Tobias Björnfot: "Meillä on vielä paljon annettavaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tobias Björnfot kipparoi Ruotsin joukkuetta kohti MM-kultaa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Ruotsi pääsee tavoittelemaan historiansa ensimmäistä alle 18-vuotiaiden MM-kultaansa kotikisoissaan. Joukkueen kapteeni Tobias Björnfot uskoo hienoon finaaliotteluun.

Vaikka Ruotsin miehet ovatkin voittaneet useita maailmanmestaruuksia, mukaan lukien kaksi viimeisintä, nuorten puolella menestys ei ole ollut yhtä hyvää. 20-vuotiaissa mestaruuksia on kaksi ja 18-vuotiaissa ei yhtään.

− Ottelusta tulee fantastinen tapahtuma. Meillä on vielä paljon annettavaa, ja tulee mahtavaa pelata kotimaassamme finaalia, joukkueen kapteeni Tobias Björnfot näkee.

Joukkueet kohtasivat kertaalleen alkusarjassa. Venäjä lähtee hakemaan revanssia, sillä ottelu päättyi Ruotsin 3-0-voittoon.

− Venäjä on hyvä joukkue, ja meidän täytyy tehdä paljon töitä voittaaksemme heidät uudestaan, Björnfot kommentoi.

Venäjällä on jo hyviä kokemuksia revanssista, sillä myös heidän välierävastustajansa Yhdysvallat oli samassa alkulohkossa, ja näiden kahden välillä voimasuhteet kääntyivät pudotuspeleihin.

− Se, että he onnistuivat voittamaan Yhdysvallat, osoittaa kuinka hyvästä joukkueesta on kyse.

Björnfot oli välierässä järjestämässä Ruotsin kolmatta maalia. Puolustaja antoi viivasta syötön maalin eteen, jossa odotti maalin viimeistellyt Alexander Holtz.

− Kun laittaa kiekon maalille, voi tietää että Holtz on siellä. Hän on todellinen maalintekijä.

» Lähetä palautetta toimitukselle