Runsaasti nokkapokkaa sisältänyt ottelu sopi Sam Reinhartille: "Tiesimme kyllä, mitä tuleman pitää"

NHL / Haastattelu
Sam Reinhart vastasi molemmista joukkueensa maaleista.
Tukholman ensimmäisen Global Series -ottelun tunnelataus ei päässyt yllättämään Sam Reinhartia, joka iski taiston tuoksinassa kaksi maalia. Hän kuitenkin peräänkuuluuttaa tasaisuutta joukkueensa otteisiin.

Buffalo Sabresin Sam Reinhart iski Tukholman perjantaisessa Global Series -ottelussa kaksi maalia, mutta tehokas iltapuhde ei riittänyt voittoon asti Tampa Bay Lightningin nokitettua kolmella. Pääsääntöisesti peliä hallitsi juuri Lightning, ja Reinhartin mukaan hänen maalinsa olivat seurausta väläyksistä, joilla Sabres onnistui haastamaan vastustajaansa.

− Voittamalla kaksinkamppailuja, aktiivisella karvauksella ja luomalla ruuhkaa maalille tuollaisia paikkoja syntyy, Reinhart taustoittaa osumiaan.

Ensimmäisessä maalissaan hän ohjasi korkealta sisään Rasmus Ristolaisen laukauksen, ja toisensa Reinhart viimeisteli rannelaukauksella runsaa maskin takaa. Jälkimmäisen maalin syötti niin ikään suomalainen, kun Henri Jokiharju saalisti syöttöpisteen itselleen.

Hyvät hetket on kuitenkin saatava kestämään läpi ottelun, mitä Reinhart alleviivaa.

− Meidän on saatava tasaisuutta tekemiseemme. Emme aloittaneet kovin hyvin ja kesti aikaa ennen kuin pääsimme peliin mukaan.

Global Series -pelejä edeltänyt pitkä tauko ei kelpaa Reinhartin mielestä tekosyyksi koneen hitaalle käynnistymiselle.

− Myös Lightningilla on takanaan pitkä tauko, joten sen taakse ei voi mennä.

Vielä kauden alussa mallikkaasti toiminut ylivoima kuului Sabresin menestyksen avaimiin. Viime peleissä ylivoimapelaaminen on kuitenkin sakannut, eikä perjantain ottelu tuonut asiaan muutosta.

− Asiasta on kyllä puhuttu joukkueen kesken. Meidän täytyy yksinkertaistaa ylivoimapeliämme ja saada toimitettua kiekkoa maalille, Reinhart avaa ylivoimapelaamisen ongelmia.

Ottelussa tunteet olivat pinnassa puolin ja toisin, ja tilanteita puitiin useaan otteeseen jälkipelien muodossa. Esimerkiksi Ristolainen komennettiin painavaa taklaustaan seuranneen torikokouksen tiimoilta jäähyaitioon. Reinhart osasi kuitenkin odottaa kovaa tunnelatausta jo etukäteen.

− Pelin fyysisyys ei päässyt yllättämään. Olemme olleet tämän viikon aikana paljon tekemisissä Lightning-pelaajienkin kanssa ja tiesimme kyllä, mitä tuleman pitää.

Se, että tunne oli vahvasti läsnä, oli Reinhartin mielestä vain hyvä asia.

− Tällaisessa tunnelmassa on kaikesta huolimatta hienoa pelata. Huomenna pääsemme antamaan heille takaisin, hän päättää viitaten lauantain otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle