Runkosarjan maalipyssy Niko Ojamäen tähtäin on vinossa

LIIGA / Haastattelu
Ojamäki taistelee viimeiseen asti, mutta maalit loistavat poissaolollaan
Kuva © Jarno Hietanen

Niko Ojamäen laukaus oli pelote vastustajalle runkosarjassa. Pudotuspeleissä Tapparan hyökkääjistä toiseksi eniten peliaikaa kirjauttanut Ojamäki on niin ikään joukkueensa laukaustilastossa kakkosena. Vastuusta ja aktiivisesta pelistä huolimatta tulosta ei ole syntynyt. Yhdeksän ottelun jälkeen kasassa on tehot 0+2.

− Pitää saada vaan kuteja, ilman niitä ei tule maaleja. Paikkojakin on kyllä ollut. Pisteet kaverin veskarille, erittäin hyviä koppeja hän on ottanut, Ojamäki kehuu HPK:n tukipilaria Emil Larmia.

"Ilman laukauksia ei tule maaleja"

Sarjan aiemmissa otteluissa on ollut hieman kyttäilyn makua, mutta viides peli tarjosi katsojille erinomaisen ja vauhdikkaan jääkiekkomatsin. Ojamäen mukaan nopeampi peli sopii hyvin Tapparalle.

− Antaa mennä vaan, jätetään semmoinen odottelu pois. Annetaan pelaajien pelata, se on hienoa!

Tappara oli pelillisesi niskan päällä ottelussa, mutta HPK onnistui tekemään tarvittavat maalit viidessä minuutissa ensimmäisen erän jäähysuman aikana. Ojamäki oli tyytyväinen joukkueensa peliin kokonaisuutena, mutta totesi hölmöjen jäähyjen kostautuneen.

− Vähän kusimme itse pelin ensimmäisen kympin aikana. HPK pelaa hyvää ylivoimaa ja pystyy pidemmän päälle ratkaisemaan pelit jäähyjen aikana. Emme me välttämättä täysin vihkoon omia alivoimiamme vetäneet, mutta vastustaja rokotti kuitenkin riittävästi, Ojamäki pohti.

"Olimme selkeästi parempia kaksi erää"

Ottelusarja on katkolla hämeenlinnalaisille maanantaina. Ojamäki peräänkuuluttaa jäähyttömyyttä.

−  Niiden aikana pelit usein ratkaistaan. Joka jätkän pitää laittaa pari pykälää lisää koneeseen, sillä käännämme sarjan itsellemme. Ei meidän tarvitse mitään erityisesti muuttaa maanantaille. Olimme selvästi vastustajaa parempia kaksi viimeistä erää, joten jatketaan siitä mihin tänään jäätiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös