Roope Talaja nautti täysin rinnoin Ässien huimasta loppukiristä: "Kaupunki alkaa olla karnevaalitunnelmissa"

LIIGA / Haastattelu
Roope Talaja on Ässien taistelun ruumiillistuma.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ässien satumainen kolmas erä toi porilaisille puolivälieräpaikan. Puolivälierissä vastaan asettuu tulikuuma Ilves. Talaja otti myös kantaa tulevaan Ilves-sarjaan, ja myös maalivahti Rubin sai hyökkääjältä kehuja.

Talajan haastattelun kokonaisuudessan voit kuunnella klipistä.

Porissa nähtiin torstai-iltana melkoinen näytelmä, kun Ässät ja TPS pelasivat sarjan viimeisen ja ratkaisevan ottelun. Ottelun suureksi sankariksi nousi Ässät-kannattajien lemmikki Jesse Joensuu, joka iski maalinedustalta 2–1-voittomaalin. Ässät voitti ottelusarjan voitoin 2–1. Puolivälierissä vastaan asettuu Ilves.

Ottelun loppupuolilla jäähallin tunnelma oli huikea. Pukukoppikäytävällä Ässä-hyökkääjä Roope Talaja oli selvästi helpottunut.

− Tietenkin on hyvät meiningit. Kaupunki alkaa olla karnevaalitunnelmissa. Tästä on hyvä jatkaa, ja matka on nyt alkanut.

Ässien pukukopissa riemu oli ylimmillään. Päävalmentaja Karri Kivi oli selvästi helpottuneen oloinen, mutta Talaja muistuttaa, että matka on vielä pahasti kesken.

− Käytiin läpi, että tänään voidaan nauttia ja huomenna takaisin töihin. Ei tässä vielä olla mitään voitettu, ja nyt sitten lauantaina Ilveksen kimppuun, Talaja toteaa.

Ässien ja TPS:n ottelusarja oli äärimmäisen tasainen. Jokainen ottelu päättyi lukemiin 2−1. Vaaralliset maalipaikat loistivat poissaolollaan, ja maalinedustalla molemmat joukkueet puolustivat henkensä kaupalla. Voittajan ja häviäjän ero oli tässä ottelusarjassa todella pieni.

− Tämä olisi voinut kääntyä kummalle vaan. Jopa varovaista ja tarkkaa peliä oli. Jessen (Joensuu) maali näytti hienosti lopussa, miten peli laitetaan pakettiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle