Roni Karvinen oli juhlapelissään näkyvässä roolissa – "Vähän kovuutta molempiin suuntiin"

LIIGA / Haastattelu
Roni Karvinen viihtyy Lappeenrannassa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
SaiPan Roni Karvinen oli lauantain Ilves-ottelun jälkeen yhtä hymyä. Ottelu oli 20-vuotiaalle hyökkääjälle liigauran 100. Lappeenrantalaisten pitkä tappioputki katkesi, ja keltamustat pääsivät viikonlopun viettoon Miska Siikosen musiikkivalintojen tahdittamana.

SaiPan pukukopista kuului voittoisan Ilves-ottelun jälkeen iloista puheensorinaa ja taustalta kuului rytmikästä musiikkia. Uran 100. liigapelinsä pelannut Roni Karvinen kertoo Miska Siikosen vastaavan lappeenrantalaisten koppimusiikista.

Nuorten maajoukkueessakin esiintynyt Karvinen sen sijaan vastasi juhlaottelussaan avausmaalista, kun hän pääsi tuikkaamaan SaiPan ylivoimalla johtoon. Mies oli syystäkin yhtä hymyä pelin jälkeen.

– Ensimmäinen kotivoitto meille, niin kyllähän se tuntuu hyvältä. Varsinkin näin pitkän tappioputken jälkeen se tuntuu erityisen hyvältä, Karvinen kuvaili.

Vaikka SaiPa pääsikin ensimmäisessä erässä johtoon, pelin ote oli vahvasti vierailijoilla aina toisen erän puoliväliin asti. Karvinen oli kuitenkin luottavainen omiensa tekemiseen läpi ottelun.

– Mielestäni pidimme Ilveksen hyvin ulkopuolella maalipaikoista. Me puolustettiin todella hyvin keskustaa niissä hetkissä, kun he saivat pidempiä hyökkäyksiä, Karvinen analysoi.

Monipuolisen hyökkääjän vahvuudet ovat selvästi kahden suunnan pelissä, mutta myös ylivoimavastuuta tulee hänelle tasaisesti, mikä näkyi avausmaalissakin.

– Viisikon kesken olemme sopineet jotain pieniä pelejä, joita toteutamme.

Ottelussa ei juuri nähty maalineduskahakoita, mutta yhdessä niistä harvoista Karvinen oli mukana. Hän juttelikin pitkään Ilveksen Eemeli Suomen kanssa.

– Vähän kovuutta molempiin suuntiin, ei siinä sen kummempaa, Karvinen kuittasi.

Karvinen kertoo, että joukkueen tuska ei ole vaikuttanut henkilökohtaisella tasolla. Työnteon merkitys päivästä toiseen merkitsee, eikä löysäilylle voi antaa sijaa.

– Ei auta kuin painaa kahta kovemmin hommia.

Nuori hyökkääjä pelaa viidettä kauttaan Lappeenrannassa. Kaksi ensimmäistä vuotta meni pääasiassa junioreissa, mutta nyt kolmena kautena putkeen hän on pelannut liigapelejä.

– Olen tykännyt todella paljon olla Lappeenrannassa. Olen mennyt täällä ollessani joka osa-alueella eteenpäin, niin fyysisesti, henkisesti kuin pelillisesti, Karvinen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle