Roby Järventie iski Ilveksen voittomaalin Helsingissä toisessa Liiga-ottelussaan − "Tuon maalin tekemistä ei voi oikein harjoitella"

LIIGA / Haastattelu
Martti Järventien poika Roby iloitsi voittomaalistaan, joka oli hänen uransa ensimmäinen Liiga-maali.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

17-vuotias Roby Järventie iloitsi Ilveksen 4−2-voitosta täysin palkein. Helpolla voitto ei Helsingistä suinkaan irronnut.

− Taistelimme todella hyvin. Osoitimme sitkeyttä, kun tulimme ottelussa rinnalle ja ohi, arvioi Järventie.

Viime tiistaina Järventie debytoi Liigassa Mikkelissä ja teki tänään Helsingissä toisessa liigaottelussaan heti uransa ensimmäisen liigamaalin. 3−2-maali jäi ottelun voittomaaliksi.

− Tuon maalin tekemistä ei voi oikein harjoitella. Niko Peltola yritti syöttää minulle lapaan, mutta kiekko meni luistimeni kautta maaliin. Otamme tämän maalin vastaan.

Järventie on pelannut tällä kaudella tämän viikon kahden Liiga-pelin lisäksi KOOVEEssa Mestistä 13 ottelua. Hän myöntää, että sarjojen erot ovat suuret.

− Todella paljon nopeampaa ja kovempaa on peli Liigassa kuin Mestiksessä. Tämä on ihan eri peli.

Nuori hyökkääjä näkee, että hän on pärjännyt Liigassa kuitenkin verrattain hyvin.

− Ihan hyvin olen pysyny liigavauhdissa mukana. Tietenkin paljon on vielä töitä tehtävänä, että pystyn pelaamaan Liigassa hyvällä tasolla.

Järventien isä Martti Järventie pelasi Liigassa Ilveksen lisäksi Lukossa, TPS:ssä, Jokereissa, Kärpissä, HIFK:ssa ja HPK:ssa. Roby itse aloitti jääkiekkoilun Jokerien junioreissa.

− Jokereissa olen pelannut pienempänä. Ala-asteikäisenä siirryin Tampereelle ja siitä alkaen olen ollut Ilveksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle