Robin Salo nostaa joukkuepelin jalustalle tappioputken vaihduttua voitoiksi: "Pitää pysyä yhdessä, se on kaikkein tärkeintä!"

LIIGA / Haastattelu
Robin Salo on ollut suuressa roolissa kuluvan kauden otteluissa.
Kuva © Jarno Hietanen
Sitkeän SaiPan nappasi arvokkaan 1–2-voiton Pelicansista vieraskentällä. SaiPan puolustuksen johtavaksi pelaajaksi noussut Robin Salo pelasi läpi ottelun vakaasti onnistuen niin puolustuksessa kuin lopulta hyökkäyspäässä iskettyään kolmannessa erässä tärkeän tasoitusmaalin. Salo kiitteli ottelun jälkeen SaiPan joukkuepeliä.

Lahden perjantai-illassa nähtiin ottelu, jossa kaksi joukkuetta hakivat kivuliaasti kaipaamiaan sarjapisteitä. Joukkueet kilpailevat runkosarjassa myös samoista sijoituksista viimeisen pudotuspelipaikan haminoilla.

Itse ottelussa kotijoukkue oli niskan päällä, muttei onnistunut maalinteossa kuin kerran vaikka maalipaikkoja sille siunaantui riittävästi ottelun voittamiseksi. SaiPa sen sijaan onnistui puolustuspelissään riittävällä tasolla ja iski harvoista paikoistaan kaksi maalia.

Ensimmäinen maali syntyi kolmannessa erässä puolustaja Robin Salon viivalaukauksesta. Salo esiintyi edukseen myös puolustuspäässä ja oli luonnollisestikin tyytyväinen joukkueensa vähämaaliseen voittoon.

– Tosi tiukka peli! Olisi voinut mennä voitto kummalle tahansa. Varsinkin lopussa Pelsu painoi kovaa ja jatkoajallakin oli sauma pistää sisään, mutta sitten me olimme tehokkaita. Puolustettiin hyvin ja meille tuli siinä yksi paikka ja siitä David Bernhardtilta hieno maali, Salo kertasi niukkamaalista ottelua.

Joukkueensa suoritusta suitsuttanut Salo muisti kehua myös 29 laukausta torjunutta maalivahti Niclas Westerholmia, jonka maalilla riitti tilanteita ottelun loppuun saakka.

– Westerholm oli tänään hyvä, erittäin vahva maalissa. Mielestäni Pelsullakin oli paikkoja, mutta puolustettiin ihan hyvin ja pelattiin jämäkästi.

SaiPa on kipuillut oman kiekollisen pelinsä kanssa läpi koko kauden. Laadukas oman alueen pelaaminen yhdistettynä hyökkäyksiinlähtöihin on ollut yksi joukkueen akilleen kantapää. Vaikka vierasjoukkueen kiekollinen pelaaminen heikkeni selvästi ottelun edetessä, ottelun ensimmäisessä erässä kaukalossa nähtiin joukkue, joka oli selvästikin harjoitellut kiekollista pelaamistaan.

– (Hyökkäyksiinlähdöistä ja oman alueen kiekkokontrollista) ollaan puhuttu paljon joukkueen kanssa. Tuon tyyppistä peliä haetaan tällä hetkellä. Puolustetaan tiukasti ja pelataan viisikkona niin, että kaikki pelaa samaan suuntaan. Pelattiin hyvin joukkueena ja jokainen jeesasi toista, ja saatiin palkinto siitä.

Vaikka Salolla on ikää vasta 21-vuotta, Liigassa hänellä on kokemusta jo 214 ottelun edestä. SaiPassa Salo on kehittynyt entisestään eteenpäin pelaajana.

– Olen saanut paljon vastuuta ja pelata paljon. Sitä kautta on tullut myös paljon tehoja. Tuntuu, että peli menee koko ajan eteenpäin. Vielä on tiettyjä asioita, joita haluan vielä kehittää ennen kuin saan koko potentiaalin irti.

Idän ihmeen talvi on ollut synkkä ja raskas. Heikoimmillaan joukkueella oli allaan kymmenen tappiota 11 ottelusta. Pelicans-otteluun SaiPa lähti kuitenkin kotikaukalossa napatun arvokkaan JYP-voiton siivittämänä.

– Ehdottomasti tuntui paremmalta (lähteä otteluun voitto alla)! Yksikin voitto auttoi siinä tosi paljon. Sitä ennen oli aika synkkiä aikoja ja oli aika vaikeata saada voittoja. Yksi voitto helpottaa arkea ja joukkuehenkeä tosi paljon – on helpompi pysyä positiivisena.

"Pitää muistaa millaisella pelillä ollaan saatu voittoja"

Joukkueen tappiollinen talvi on käsitelty joukkueen sisällä keskittyen omaan tekemiseen. Puolustaja korostaa joukkuehengen ja yhdessä tekemisen merkitystä vaikeuksien voittamisessa.

– Kyllähän me ollaan tiedostettu se tilanne, että ollaan hävitty aika paljon ja tiputtu sarjataulukossa. Käydään asioita rauhassa läpi, siinä ei auta mököttäminen yhtään. Yritetään joukkueen kanssa selvitä siitä ja keksiä asiat, joilla ongelmat selvitetään. Pitää pysyä yhdessä, se on kaikkein tärkeintä.

Pelicans-voiton myötä SaiPa on viime aikoihin verrattuna poikkeuksellisessa tilanteessa: sillä on nyt kaksi voittoa peräkkäin ja edessä kotiottelu. Salolla on tähänkin tilanteeseen mielessä selvät keinot, joilla orastava voittoputki saa jatkoa kotikaukalossa Lukon kustannuksella.

– Takki ei saa mennä auki! Pitää vaan pelata samanlaista peliä ja yhdessä pelaamista. Pitää muistaa millaisella pelillä ollaan saatu voittoja, Salo päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle