Robert Rooba tiedostaa, ettei JYPin pudotuspelikevät toteudu ilman kovaa työtä: "Teemme kaikkemme sen eteen"

LIIGA / Haastattelu
Rooba on nauttinut Jyväskylään paluusta.
Kuva © Tiia Mahkonen
Robert Rooba nousi JYPin avainhahmoksi lauantaina Tapparaa vastaan ratkaistuaan ottelun jatkoaikamaalillaan. Virolainen tiedostaa, että joukkueen pudotuspeliunelma elää vielä, mutta se ei toteudu ilmaiseksi.

JYP-kapteeni Robert Rooba oli tyytyväinen miehistönsä vierasvoittoon Tampereella. Jatkoajalla lukemiin 3–4 päättynyt ottelu oli Rooban mielestä kauden parhaita vierasotteluita.

– Mielestäni yksi tämän kauden parhaista vieraspeleistä. Keskiviikon SaiPa-pelin jälkeen tehtiin kaksi päivää hommia sen eteen, että löytäisimme pelimme oikeat asiat. Mielestäni ne olivat hyvin esillä tänään, pelasimme fiksusti ja se toi meille voiton tänään.

– Jokainen voitto ja piste auttaa, se on ihan itsestään selvää. Tämä voitto oli sellainen tunteellinen – saimme lisäenergiaa ja positiivista tunnetta.

Ketjukavereille runsaasti ylistystä

Rooba pelasi ketjumuutosten ansiosta joukkueen ykkösnyrkissä Kyle Platzerin ja kultakypärää kantavan Jerry Turkulaisen vierellä. Virolaisella oli jakaa paljon ylistystä illan ketjukavereilleen.

"Jerry Turkulainen on paras pelaaja, kenen kanssa olen ikinä pelannut." 

– Jatkoaikamaalissakin Jerry teki hyvän esityön ja koitin hoitaa oman työni. Jokainen, joka oli kokoonpanossa, pelasi loistavan pelin. Pelasimme joukkueena.

Median paine ei näy pukukopissa

Media on vesi kielellä odottanut, joko JYP aloittaisi SaiPan ja Sportin tavoin niin sanotut tyhjennysmyynnit. Joukkueen epäonnistuminen vastoin ennen kautta asetettuja tavoitteita on myös herättänyt keskustelua. Nämä keskustelut eivät kuitenkaan heijastu pukukopin tunnelmaan.

– En sanoisi, että ne erityisemmin näkyisivät. Me teemme omaa juttuamme, ja tiedämme itse tilanteemme. Tiedämme, että täytyy olla parempia ja pyrimme joka päivä siihen.

– Kopissa on hyvä tunnelma, tottakai. Yhdessä vaiheessa tuli paljon häviöitä, mutta jokainen on kantanut kortensa kekoon, että ilmapiiri olisi hyvä. Ei auta mitään, jos menemme negatiivisen puolelle, sillä yhdessä tätä hommaa teemme.

Puheenaihe kääntyy päävalmentaja Jukka Rautakorpeen. Rautakorpi on koko organisaation tavoin saanut oman osansa kritiikistä, mutta Rooba tiivistää jokseenkin yleisenkin mielipiteen Rautakorvesta ytimekkäästi.

– Kova ammattilainen, tiivistää Rooba.

"Jyväskylä on toinen kotini"

Kaudella 2020-2021 peräti 30 Liiga-maalia iskenyt Rooba palasi kuluvaksi kaudeksi Jyväskylään kovin odotuksin. Kapteeniksi nimetty laituri kertoo oman kautensa alkaneen hivenen vaikeasti, mutta pelivire on vihdoin löytymässä. Paluu Keski-Suomeen saa kuitenkin Tallinnasta kotoisin olevan Rooban iloiseksi.

– Paluu Jyväskylään on tuntunut aivan loistavalta. Jyväskylä on toinen kotini! Loistavaa, että mahdollisuus palata tänne aukesi. On ollut hienoa olla mukana täällä, toivottavasti on vielä monta vuotta edessä.

– Oma kauteni on mielestäni ollut nousujohteinen. Alku oli tietyllä tapaa vaikea, mutta ensimmäisen maajoukkuetauon jälkeen on ollut parempaa tekemistä. Aina voi kuitenkin parantaa.

Nousujohteisuus on huomattavissa myös tilastojen valossa, sillä ennen edellä mainittua marraskuun maaottelutaukoa virolainen oli merkkauttanut 19 otteluun tehot 2+1=3. Toinen maaleista oli jatkoaikamaali HIFK:n verkkoon lokakuussa Jyväskylässä.

Karjala-turnauksen jälkeen Rooba on pelannut 30 ottelua tehoin 7+9=16.

Pudotuspelien suhteen Rooba tietää, että pidempi kevät ei tule ilman kovaa työtä. Sen kuulee hurrikaaniryhmän kapteenin puheista asiaa kysyttäessä.

– Kyllä me kaikkemme sen eteen teemme, Rooba ilmoittaa.

Juttua muokattu 13.2.2023 klo 7:35: Kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle