RoKin vieraskiertueesta tuli menestys – ilta toisensa perään voittoja torjunut Paavo Hölsä: "Tärkeä asia päästä voittoihin kiinni"

MESTIS / Haastattelu
Paavo Hölsä aiheutti kolmen päivän sisään harmaita hiuksia Vantaalla, Turussa ja Tampereella.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher

Rovaniemen Kiekko eli RoKi oli haastavassa paikassa. Neljästä ensimmäisestä ottelusta kolme pelattiin sen kotipyhätössä Lappi Areenalla, mutta silti kausi oli kulkenut tappiosta tappioon.

RoKin viikonvaihde sisälsi kolme matkaottelua kolmeen päivään ja vastustajat olivat sieltä pahimmasta päästä. Työmaa käynnistyi K-Vantaan vieraana. Vantaalaiset olivat monissa ennakkoveikkailuissa sijoitettu Mestiksen kärkinelikköön. Tämän jälkeen edessä oli sarjan kärkiporukoihin kuuluvien TUTOn ja Kooveen kohtaaminen.

Voittotili aukesi Vantaalla Olli-Matti Järvelän jatkoaikamaalilla ja Turusta oli tuomisina jo sitten kauden ensimmäinen täysi pistepotti. Vieraiden sankarina tuossa ottelussa oli 42 torjuntaa ottanut maalivahti Paavo Hölsä.

Hölsä jatkoi urakoimistaan vielä sunnuntaina Kooveen riesaksi. Tampereella kiekot tarttuivat yhä kiinni eleettömällä varmuudella ja Mestiksen kuumin hyökkäys sai nuolla näppejään hyökkäys toisensa perään. Vasta Kooveen laukaus numero 38 maalia kohti rikkoi Hölsän nollan. Miika Heikkilän laukaus vei Kooveen johtoon, mutta rovaniemeläiset kirivät dramaattisten vaiheiden jälkeen lopussa rinnalle ja jatkoajalla ohi. RoKin viikonvaihdetta voikin kuvailla sanalla erinomainen.

Henkisesti isoja pisteitä

– Kyllä se nyt kääntyi. Oli henkisesti isoja pisteitä ja tärkeä asia päästä voittoihin kiinni, tiivisti Paavo Hölsä viikonvaihteen annin.

Mitään erityisempiä poppakonsteja RoKin kopissa ei Hölsän mukaan ole tarvittu kurssin kääntämiseen.

– Tärkeintä oli se, että ei menty paniikkiin. Ei ole olemassa koti-RoKia tai vieras-RoKia, luotamme omaan tekemiseemme ja tiedämme sen olevan tarvittavan laadukasta tulosten saamiseksi.

RoKi poimi siis kahta pistettä vaille täyden pistepotin kolmen ottelun vierasrypistyksestä. Hölsä itse pelasi kaikki ottelut ja myönsi, että urakointi kävi ajoittain raskaaksi.

– Raskaaltahan se tuntui pelata kolme peliä kolmeen päivään. Olimme kolme yötä Vantaalla, joten onneksi matkustaminen jäi sentään vähäiseksi. Kuljimme sieltä lauantaina Turkuun ja sitten tänään Tampereelle, kuvaili Hölsä RoKin matkustusjärjestelyjä.

Kun katsoo laukaisukarttoja, niin pelkästään sen näkemisestä tulee välitön tarve suojata itseään sateenvarjolla, kun kuvittelee itseään Hölsän housuihin. Häntä viikonvaihteen kiekkosateet eivät tosin häirinneet, pikemminkin päinvastoin.

– Kivahan siinä on pelata. Ei tarvitse liikaa keskittyä eikä miettiä turhia kuin koko ajan tulee, Hölsä hymyili.

Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher

Tampereen pelin voitosta Paavo Hölsä antoi suurimman tunnustuksen Ville Väinölälle, joka blokkasi viimeisellä minuutilla Kooveen yrityksen tyhjään maaliin, käynnistäen samalla tasoitusmaaliin johtaneen vastaiskun sekä vastasi ottelun voittomaalista jatkoajalla. Myös vastustaja Koovee sai suitsutusta rovaniemeläisvahdilta.

– On kyllä hyvä porukka. Ylivoimaa syynättiin paljon etukäteen läpi. Heillä on kuitenkin niin paljon erilaisia varitaatioita siihen mitä heittää, avasi Hölsä etukäteisvalmistautumista.

RoKi lähtee nyt etelästä kohti pohjoista yhteensä seitsemän pistettä rikkaampana. Edessä on pitkä ja pimeä yö Suomen syksyisillä teillä.

– Ei sen matkustamisen kanssa ole meillä mitään ongelmaa. Me ollaan jo hyvin totuttu siihen, että on matkustuspäiviä. 

RoKin pelit jatkuvat tulevana lauantaina Iisalmessa, jonka jälkeen rovaniemeläisyleisö saa jälleen nähdä omansa kotikaukalossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle