RoKin Santeri Immonen näkee mahdolliset kabinettinousijat tarpeellisina koko sarjalle: "Pääkaupunkiseutu ja Mestis tarvitsee Espoon, ja FPS kuuluu Mestikseen"

MESTIS / Haastattelu
Santeri Immonen sai joukkueensa hyvään nosteeseen loppukaudesta.

Kolmanteen päävalmentajakauteensa RoKin peräsimessä valmistautuva Santeri Immonen on mielissään, mikäli uudet tulokkaat Kiekko-Espoo ja FPS saavat lopulta nousunsa Mestikseen varmistettua.

Häneltä löytyy valmennuskokemusta molemmista seuroista. FPS:n Suomi-sarja-joukkuetta hän valmensi kaksi kautta ja Espoossa hän toimi yhden kauden Bluesin A-nuorten valmennustiimissä.

Esitimme hänelle liudan kysymyksiä niin päättyneestä kuin tulevastakin Mestis-kaudesta.

Millaiset fiilikset jäivät runkosarjasta?

− Runkosarja oli tietysti pettymys. 20 ensimmäisen pelin huonoa tulosta ei pystytty ajamaan kiinni, vaikka otteet selvästi paranivatkin.

Entä kauden lopetuksesta juuri ennen pudotuspelejä?

− Totta kai harmi homma, kun jäi pleijarit pelaamatta ja meidän kohdalla mielenkiintoiset pelit näkemättä.

Mitkä ovat koronan vaikutukset seuraan ja joukkueeseen taloudellisesti? Kuinka hälyttävä tilanne on?

− Korona vaikuttaa varmasti joka joukkueeseen, en rupea arvailemaan, kuinka paljon meihin vaikuttaa. Mutta varmasti vaikuttaa.

Miten arvelet Mestiksen selviytyvän?

− Kyllä Mestis selviytyy, yhdessä vaan hommia sen eteen.

Miten pelaajaliikenne, osaatko sanoa lisää lähtijöistä, saapuvista tai lopettaneista?

− Olemme saaneet tärkeitä omia pelaajia kiinnitettyä ja aika näyttää, miten rosteri muodostuu pikkuhiljaa.

Joukkueesta Kasper Elo, Olli Iisakka ja Ville Väinölä ovat aiemmin allekirjoittaneet jatkosopimuksen.

Miten treenaaminen nyt, onko ohjeistettu omatoiminen vai pelkästään pelaajien omalla vastuulla?

− Treenaaminen on tällä hetkellä omatoimista. Toukokuun alusta annetaan ohjelmat niitä kaipaaville. Mestiksen heikko kohta onkin, että harva joukkue pystyy järjestämään ohjattua kesäharjoittelua pelaajille (ilman koronaakin). Jää vähän liian iso vastuu nuorille pelaajille, osa siihen varmasti pystyy, mutta iso osa ei.

Mietteitä tulevasta kaudesta, jos se nyt vaikka pääsisi alkamaan normaalisti?

− Tuleva kausi tulee olemaan varmasti tasainen. Runkosarjan voitosta, kotiedusta, playoffs-paikasta tapellaan viimeiseen peliin saakka. Harmi, että yksi viiva poistui sarjataulukosta. Kyllä karsinnat kuuluvat urheiluun, enkä jaksa uskoa mihinkään ylitse satsaamiseen. Uskoisin, että karsinnoista tulevat +500 ihmisen kotipelikatsojatulot maistuisivat kenelle vaan.

Miten joukkuemäärän nostaminen vaikuttaa?

− Hieno homma nousijaporukoille, jos lisenssiehdot vaan täyttyvät. Pääkaupunkiseutu ja Mestis tarvitsee Espoon, ja FPS kuuluu Mestikseen, minkä taisin sanoa jo siellä koutsatessa.

Kerro jotain joukkueestanne, nimenomaan positiivista.

− Meillä RoKissa on hyvä pöhinä päällä koronasta huolimatta. Otamme askeleita eteenpäin päivä kerrallaan, ja ympärillä olevat ihmiset ovat hyvin mukana tässä. Kausikorttihaaste saadaan maaliin kolmannen kerran peräkkäin, joten ei muuta kuin Lappi Areenaa täyttämään sitten, kun päästään tositoimiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös