RoKi-kapteenia eivät pitkät pelimatkat hetkauta − "Matkustaminen on hauskaa!"

Naisten Liiga / Haastattelu
Kapteenin tuuletukset tulevat tutuksi kauden aikana.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Liiganousu oli RoKille palkinto monen vuoden pitkäjänteisestä työstä. Kapteeni Jenna Pirttijärveä ei joukkueen menestyminen yllätä, sillä tavoitteet ovat korkealla.

RoKin naisten joukkue oli jo useampana kautena havitellut nousemista Naisten Liigaan ja viime keväänä se lopulta varmistui. Joukkueen kapteenille Jenna Pirttijärvelle nousu ei tullut yllätyksenä.

− Rovaniemellä oli jo niin pitkään tehty töitä nousun eteen, että olihan sen jo tapahduttava. Itse olen ollut täällä sen verran vähän aikaa, etten ehkä osaa kuvitella miten iso juttu ja helpotus se oli pitkään mukana olleille. Nousu antoi vielä enemmän kipinää ja motivaatiota koko organisaatiolle, kesän ja syksyn harjoitukset menivät poikkeuksellisen isolla osallistumisprosentilla.

Tämän kauden liigaa on toki pelattu vasta muutama kierros, mutta Pirttijärvi pystyy jo kertomaan isoimmat erot sarjojen välillä.

− Vauhtia ja fyysisyyttä näissä liigapeleissä on paljon enemmän. Tilaa ja aikaa kentällä ei ole läheskään niin paljon, mitä Mestis-peleissä. Toisaalta on jopa helpompi pelata liigassa, kun vastustajat pelaavat organisoidumpaa peliä. Mestiksen kärjen ja pääsarjatason hännän välinen ero ei ole kauhean suuri, isommat erot löytyvät Naisten Liigan sisältä.

RoKi aloitti kauden kahdella tappiolla, mutta on sen jälkeen napsinut neljä voittoa putkeen. Joukkue on sarjataulukossa neljännellä sijalla. Kapteeni Pirttijärvi on aloittanut myös tehokkaasti, iskien tehot 3+3 viidessä ottelussa.

− Hiukan oli alkujännitystä ilmassa ja totuttelua peleihin, mutta aika pian huomattiin pystyvämme voittamaan pelejä tässäkin sarjassa. Sijoitus ei yllätä, sillä otimme tavoitteeksi suoran playoff-paikan.

Nousu sekä seuran pitkäjänteinen työ on herättänyt pelaajien kiinnostusta ympäri Suomea. Mahdollisuudet yhdistää työ, koulu tai armeija helposti pelaamiseen, toimii mainiona houkutuskeinona.

− Kyselyitä tulee koko ajan, jopa kesken kauden. Rovaniemeä pidetään mielenkiintoisena ja houkuttelevana paikkana. Olosuhteet ovat täällä niin hyvät. Moni muualta tullut aina muistuttaakin siitä, miten loistavat puitteet meillä täällä on. Monesti niitä pitää itsestäänselvyyksinä.

Osa liigajoukkueista tuli tutuksi jo keväällä Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa.
Osa liigajoukkueista tuli tutuksi jo keväällä Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa.
Kuva © Timo Savela

Moni liigaseura on kritisoinut pidentyneitä pelimatkoja, sillä onhan Rovaniemi etelästä katsottuna kaukana. Pirttijärven mukaan tämäkin on lähinnä asennekysymys.

− Täytyy muistaa, että mehän tässä enemmän matkustamme kuin muut. Enkä näe matkustamista minään ongelmana, lähinnä mahdollisuutena. Meillä on ainakin reissuilla tosi hauskaa ja joukkuehenki tiivistyy näillä matkoilla. Kyllä siinä juttu luistaa, varsinkin kun yövytään usein. Omasta mielestäni nuo matkat ovat hauskoja!

» Lähetä palautetta toimitukselle