RoKi järjesti viikonloppuna kaksi ulkoilmaottelua – tapahtumaa oli toteuttamassa suuri joukko talkoolaisia

MESTIS / Haastattelu
Rovaniemellä pelattiin Mestistä upeissa puitteissa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Rovaniemen Kiekko teki lappilaista kiekkohistoriaa viikonloppuna. RoKi järjesti perjantaina ja lauantaina Talviklassikko-ulkoilmaottelut Rovaniemen Keskuskentällä. Jatkoajan haastattelussa tapahtumasta kertoi RoKin toimitusjohtaja Janne Hyvärinen.

Rovaniemeläinen jääkiekko elää ja voi hyvin. Viikonloppuna Rovaniemen Kiekko järjesti kaksi upeaa ulkoilmaottelua. Talviklassikko oli katettu Rovaniemen Keskuskentän jalkapallostadionille. Kylmästä kelistä huolimatta yleisö viihtyi katsomassa lämminhenkisesti. 

Perjantai-illan ottelussa RoKi voitti Joensuun Kiekko-Pojat lukemin 3–1. Lauantain ottelussa vierailija Imatran Ketterä oli parempi luvuin 3–6. Molemmissa otteluissa nähtiin viihdyttävää jääkiekkoa, ja yleisö oli loistavasti hengessä mukana. 

Pelaajat olivat intoa täynnä ulkojäällä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Talviklassikko tarjosi muutakin kuin pelkkää laadukasta jääkiekkoviihdettä. Perheen pienimmille on järjestetty mäenlaskua, luistelua ja tarkkuusammuntaa. Kokonaisuuden kruunasi upea tulishow, jonka aikana pelaajat astelivat kentälle. 

Ennen ottelua nähtiin hienoa tulitaidetta.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Idea Talviklassikosta syntyi jo viime kaudella

Tavoitimme RoKin toimitusjohtajan Janne Hyvärisen, joka kertoi, mistä lähti ajatus järjestää ulkoilmaottelut:

– Ensimmäisen kerran ajatus tuli viime kaudella, kun koronarajoitusten takia hallille ei saanut ottaa kuin 20 henkilöä katsomoon. Viime kaudella tapahtumaa ei saatu järjestettyä, kun tapahtumaa suunnitellessa koronarajoituksia alettiin purkamaan. 

Ulkoilmaotteluissa ollaan nähty erilaisia haasteita. Tästä esimerkkeinä ovat NHL:n järjestämät ottelut, joissa jään kunto ei ole kestänyt pelaamista aina parhaalla mahdollisella tavalla.

Rovaniemellä pienistä keliongelmista huolimatta asiat ovat sujuneet mallikkaasti hyvällä yhteistyöllä. Auttamassa ovat olleet seuran jäsenet ja talkoolaiset. Tapahtuman järjestäminen osoittaakin suurta yhteisöllistä voimaa.

– Mukana on ollut talkoohommissa RoKin juniorijoukkueiden vanhempia sekä muita RoKi-henkisiä kannattajia pientä korvausta vasten. Jään kuntoa ovat testanneet seuran juniorijoukkueet. 

Myös edustusjoukkueen pelaajat ovat halunneet olla tapahtuman järjestämisessä mukana. Pelaajat ovat käyneet paikan päällä fiilistelemässä tunnelmaa, ja ovat olleet myös jakamassa mainoksia ottelutapahtumasta.

Ainoa tavoite on Mestiksen mestaruus

RoKi lähti Talviklassikkoon itseluottamusta puhkuen. Ennen ulkojääpelejä joukkue oli kuuden ottelun voittoputkessa, Edellisestä 14 ottelusta RoKi on voittanut peräti 12. Mestiksen runkosarjassa sijoitus on kolmas. 

Jo viime kaudella RoKi nousi sarjan kärkiporukoihin sijoittumalla Mestiksessä pronssille. 

– Olemme panostaneet kehitykseen, ja tavoitteena on, että tulevana keväänä taistellaan Mestiksen mestaruudesta. Muuta tavoitetta keväälle ei edes ole laitettu. 

RoKin menestys kaukalossa näkyy yleisömäärissä. Ottelukohtainen keskiarvo oli ennen viikonloppua 1607, joka on Mestiksen ylivoimaisesti korkein luku. 

– Olemme tehnyt hyvää työtä pelaajien kanssa, ja saaneet jalkeille kilpailukykyisen porukan. Meidän valmennus on ottanut askeleita eteenpäin, ja tekemisessä näkyy suuri vaatimustaso.

Kovan työn kautta tulokset näkyvät sitten pelikentällä. Potentiaalia on vieläkin parempaan, ja siihen RoKissa myös pyritään päivittäisessä työssä. 

Vastaavaa kaivataan lisääkin kotimaiseen jääkiekkoiluun

Talviklassikko osoitti, että kunniahimolla ja yhteistyöllä voidaan saavuttaa hienoja asioita. Rovaniemen Kiekko on saanut Talviklassikollaan erinomaisesti yhteisön taakseen ja tuo oma-aloitteisuudellaan Mestikseen väriä ja säpinää, jota sarja ehdottomasti kaipaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle