RoKi haastaa Naisten Liigan ennakkosuosikit uuden päävalmentajansa johdolla − "Hän saa meistä paljon irti"

Naisten Liiga / Haastattelu
Emma Lappalainen lukeutuu RoKin avainpelaajiin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
RoKi laittoi vahvan HPK:n tiukoille Naisten Liigan runkosarjan avauspäivän kamppailussa. Hyökkääjä Emma Lappalainen kehui joukkueen peli-ilmettä ja kiitteli tuoretta päävalmentajaa hänen osaamisestaan.

RoKi lähti kauden avausotteluun HPK:ta vastaan selvänä altavastaajana. Rovaniemeläiset taistelivat Ilmatar Areenan jäällä sinnikkäästi ja tuloksena oli siedettävä 1−3-tappio.

− Omasta mielestä meni ihan hyvin ja pääsimme hyvin vauhtiin. Oli aika kovatempoinen peli, mutta pääsimme paikoille ja pitämään kiekkoa, RoKin tähtihyökkääjä Emma Lappalainen pohti matsin jälkeen.

RoKi sai täksi kaudeksi uuden valmentajan, kun Teemu Koivula hyppäsi puikkoihin. Hänen johdollaan rovaniemeläiset haluavat ennen kaikkea välttää ylipelaamista. Lauantain mittelö osoitti, että rovaniemeläiset ovat valmiita yllättämään.

− Oli tämä sellaista peliä mitä haluamme pelata varsinkin tempon puolesta. Kovatempoistakin peliä voi pelata yksinkertaisesti. Häsläämistä haluamme saada pois, ja kyllä tästä vielä parempi tulee, hyökkääjä Lappalainen täsmensi.

Rovaniemeläisnippu matkusti sarja-avaukseen bussilla noin 12 tuntia. Matkan aikana oli hyvin aikaa juonia yhteisiä kuvioita.

− Meillä on tosi hyvä joukkuehenki, meillä on kivaa toistemme kanssa ja kaikki tulevat toimeen keskenään, Lappalainen ylisti.

RoKissa pelaa paljon alaikäisiä pelaajia, mutta mukana on myös muutama Naisten Liigan mittapuulla kokenut konkari.

− Kaikki oppivat uusia tapoja samaan aikaan ja se omalla tavallaan helpottaa peliä. Kokemustakin tietysti kaipaa, mutta ei se haittaa, että on nuorempia. Kyllä he mukana tulevat. Eivätkä kaikki meilläkään ole kokemattomia.

Kärkiketjuissa vastuuta saava Lappalainen kehui päävalmentaja Koivulaa vuolaasti.

− Hän saa meistä paljon irti. Kaikki jutut, mitä hän sanoo ovat hyviä ja hyvällä tavalla erilaisia. Hän tietää paljon asioita ja osaa selittää tietyt tilanteet hyvin, että miten niissä pitää toimia. Hän on hyvä valmentaja ja sopii meille hyvin.

Sunnuntaina avaustapahtuman toisessa ottelussaan RoKi kohtaa TPS:n.

− Lähdemme lähtökohtaisesti lähestymään jokaista vastustajaa samalla tavalla. Annamme kaikkemme ja pelaamme loppuun asti. Tänään oli hyvä fiilis, niin sen myötä on hyvä hypätä huomenna pelaamaan, Lappalainen paalutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle