Ripeän paluun rikospaikalle tehnyt Kalapudas säväytti heti − “Pitkästä aikaa jännitti kunnolla”

LIIGA / Haastattelu
Antti Kalapudas debytoi JYP-paidassa keskiviikkona.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Vaasan Sportissa kiekkoilleen Antti Kalaputaan alkukausi on ollut haasteellinen, ja nyt hyökkääjä hakee uutta alkua Jyväskylästä. Alku oli lupaava nopean maalin merkeissä.

Lauantai 7.12.2019. Vaasan Sport vierailee Jyväskylässä ja ryöstää pisteet 3−2-voitolla. Joukkueen nimekkäimpiin pelaajiin kuuluva Antti Kalapudas seuraa ottelua kaukalon laidalta, sillä alkukausi on ollut haasteellinen. 

Keskiviikko 11.12.2019. Mikkelin Jukurit vierailee Jyväskylässä ja häviää lukemin 2−3. JYPin uusimpiin nimiin kuuluva Kalapudas ei vain seuraa ottelua, vaan pelaa siinä ja iskee ottelun avausmaalin.

"Ennen kuin ehdin jäälle tuli soitto, että pakataan kamat ja lähdetään Jyväskylään."

− Maali oli tottakai iso juttu. Pitkästä aikaa pelissä jännitti kunnolla, mikä toi hyvän buustin pelaamiseen, hyökkääjä toteaa.

Hyökkääjä murtautui viime kaudella maajoukkuerinkiin iskemällä 56 ottelussa 46 tehopistettä. Pelitapaansakin uudistaneessa Sportissa tämä kausi alkoi haasteellisesti, ja 23 otteluun syntyi vain seitsemän tehopistettä.

Kalaputaan itsensä mukaan oli aistittavissa, ettei luottoa ole enää kummallakaan puolella. Tämän takia siirto oli ajankohtainen ja tapahtuikin nopeasti.

− En vielä lauantaina osannut aavistaa tätä. Maanantaina harjoittelin Sportin mukana ihan normaalisti. Tiistaina ehdin harjoitusten puoleen väliin. Ennen kuin ehdin jäälle tuli soitto, että pakataan kamat ja lähdetään Jyväskylään.

− Homma lähti väärille raiteille heti alussa, eikä sitä saatu enää käännettyä. Sitten lumipallo vain pyöri väärään suuntaan.

Vaikka viime kausi oli sujunut mallikkaasti, Kalapudas ei ottanut tästä kaudesta liikaa paineita.

− Tiesin, että turha alkaa ladata itselleen liian kovia paineita. En osaa tarkemmin arvioida syytä, mikä oli [vaikeuksien takana].

Kalaputaan erotti jäällä myös poikkeuksellisesta paidasta tyhjän tilan saralla.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Haussa käännös oikeaan suuntaan

JYP on kerännyt tällä kaudella pelaajia, jotka hakevat urallaan seuraavaa askelta. Kesken kauden mukaan ovat liittyneet Julius Honka ja Petrus Palmu. Myös Kalaputaan hankinta kielii siitä, että JYPissä on tällä hetkellä vetovoimaa nuorten keskuudessa.

Tavoite Jyväskylän-pestistä onkin hyökkääjällä selvä: kauden päättäminen positiivisissa merkeissä. Olosuhteiden siihen pitäisi olla kunnossa.

− Yhden pelin perusteella vaikea vielä sanoa eroja, mutta positiivinen meno näkyy. Turpaantuleminen näkyi Vaasassa myös pukukopissa väkisinkin. Täällä on tällä hetkellä rennompi meno, eikä jännitetä liikaa, Kalapudas arvioi.

22-vuotias hyökkääjä saapuu joukkueeseen, joka on tehnyt Liigassa eniten maaleja. Helpoin paikka tuloksenteolle JYP siis ei ole, sillä ison roolin eteen pitää antaa vahvoja näyttöjä. 

Minuuttien ryövääminen Jarkko Immosen ja Miska Siikosen ketjuilta on iso haaste, ja Kalapudas korostaa hyökkäyksen leveyden merkitystä.

− Se on positiivinen tilanne, että on leveyttä ja pystyy usealla ketjulla tekemään ratkaisuja ja puolustamaan hyvin. Haluankin tuoda leveyttä.

Jos isompi rooli irtoaa, sekään ei kuitenkaan hyökkääjää haittaa.

− Mielessä on pelata hyvin. Jos sillä ansaitsee isompaa roolia, niin sitten totta kai, Kalapudas kiteyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle