Rikard Grönborg ei aio keikauttaa Tapparan pelityyliä: "En olisi kovin viisas, jos ilmoittaisin pelitavan olevan täysin erilainen"

LIIGA / Haastattelu
Rikard Grönborg kertoi tulleensa oppimaan Tapparan menestyksen saloja.
Kuva © Getty Images
Kolmen vuoden sopimuksella Tapparaan palkattu Rikard Grönborg lähtee ammentamaan oppia menestysseurasta ja tuomaan myös omia näkökulmia toiminnan kehittämiseksi.

Tappara siirtyi torstaina uuteen aikakauteen, kun ruotsalaisen Rikard Grönborgin kolmivuotinen valmennuspesti näki virallisesti päivänvalon.

Seuran puheenjohtaja Mikko Leinonen ilmoittikin tiedotustilaisuudessa, että nyt siirrytään Jukka Rautakorven ja Jussi Tapolan 11 vuotta kestäneestä prosessista 1.0 uuteen versioon 2.0.

– Haluan nähdä, mikä on kaiken menestyksen ja tradition takana täällä. Toivottavasti pystyn auttamaan seuraavan askeleen ottamisessa, Grönborg tunnelmoi.

– Toivottavasti pystyn tuomaan uutta ääntä ja näkökulmaa tänne, siihen pyrin. Olen täällä myös oppimassa. Olen myös hyvin kiinnostunut siitä, mikä on seuraava askel kaiken tämän suuren menestyksen jälkeen.

Ehkä polttavin kysymys Grönborgin Tappara-pestissä on se, kuinka paljon konemaisena joukkueena tunnetun ryhmän pelaaminen tulee muuttumaan ruotsalaisen alaisuudessa.

Tapparan kivijalkana on ollut vuosien ajan etenkin tiivis puolustaminen ja pelin rytmittäminen sen mukaan, mitä peli pyytää. Ruotsalaisessa jääkiekossa on puolestaan korostunut vauhdikas pystysuunnan pelaaminen.

"pelissämme tulee olemaan paljon samaa kuin aiemmin."

– Näen, että pelissämme tulee olemaan paljon samaa kuin aiemmin. En olisi kovin viisas, jos ilmoittaisin pelitavan olevan täysin erilainen.

– Tapparan pelityyli on tuottanut viime vuosina suurenmoista menestystä. Muutamista asioista olemme puhuneet, joita voisimme hieman muuttaa, Grönborg tuumasi.

Tapparan tarjous teki vaikutuksen

Tappara oli varautunut jo hyvissä ajoin nelinkertaisen mestarivalmentaja Tapolan lähtöön. Puheenjohtaja Leinosen mukaan askelmerkit olivat selvät jo aikaisessa vaiheessa.

– Teimme seurajohdon ja valmennuksen kanssa jo hyvissä ajoin vaihdon selväksi. Se on tapparalainen tapa toimia. Olemme päässeet hyvään tulokseen, ja tällä muutoksella otamme painoksen 2.0 käyttöön.

Grönborgin palkkauksen myötä Liigassa nähdään myös 14 vuoden tauon jälkeen ulkomaalainen päävalmentaja.

– Tässä täytyy miettiä pelaajien parasta koko aika. Minusta on hienoa, että tulee ulkomaalainen valmentaja, Leinonen iloitsi.

"Tappara myi minulle vision, ja haluan todella olla osa sitä."

Grönborg kertoi olleensa hyvin vakuuttunut Tapparan tarjoamasta mahdollisuudesta ja seuran ammattimaisuudesta.

– Koko rekrytointiprosessini tänne on ollut hyvin ammattimainen. Tappara myi minulle vision, ja haluan todella olla osa sitä, Grönborg taustoitti.

Grönborg valmensi Ruotsin maajoukkueen kahteen perättäiseen MM-kultaan, jonka myötä häntä vietiin vahvasti jopa NHL-valmentajaksi asti. Tampereelta Grönborg kertoi tulleensa hakemaan myös uutta vauhtia näille tavoitteille.

– Minua haastateltiin eri NHL-tehtäviin viime vuosien aikana. Kiinnostusta oli, mutta pandemia muutti asioita siinä välissä. Toivottavasti pystyn nyt täällä myös ottamaan askeleen kohti Pohjois-Amerikkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle