Riian hotellikaranteenista tavoitettu Arttu Ruotsalainen odottaa hyvillä fiiliksillä uransa ensimmäisiä arvokisoja

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ruotsalaisella ei ole aiempaa kokemusta maajoukkueuralta arvokisoista.
Hyökkääjä avasi Latviasta käsin henkilökohtaisia ja joukkueen odotuksia kisoihin, sekä kertoi NHL-kokemuksen vaikutuksesta kansainvälisiin peleihin.

Arttu Ruotsalainen, 23, pelaa tulevana perjantaina Latvian Riiassa käynnistyvissä maailmanmestaruuskilpailuissa uransa ensimmäiset arvokisat, joita hän odottaa hyvillä fiiliksillä. 

– Kovia pelejä on tiedossa, joissa pääsee haastamaan itseään ja joukkuetta. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta parhaani mukaan voittamaan pelejä, Ruotsalainen kertoi alkutunnelmistaan 

Hyökkääjä pelasi kauden aikana Liigaa Ilveksessä, AHL-kiekkoa Rochester Americansin riveissä sekä NHL:ää Buffalo Sabresissa, jossa hän tehoili 17 ottelussa tehot 5+1. 

– Aika näyttää. Luulen, että siitä jotain hyötyä on, kun on päässyt pelaamaan maailman parhaita pelaajia vastaan jo kauden aikana, hän kommentoi NHL-kokemuksen varmuudesta kansainvälisiin otteluihin. 

Ruotsalaisen ensimmäisissä arvokisoissa Leijonat puolustaa vuoden 2019 maailmanmestaruuttaan. Kisoissa nähdään mielenkiintoisia joukkueita eri mailla, eikä Suomi ole poikkeus. 

– Mestaruus on aina tavoitteena Suomella arvokisoissa, hyökkääjä päätti haastattelun itsevarmasti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle