Otto Kivenmäki ei turhia stressaa Liiga-avauksestaan

LIIGA / Haastattelu
Ässien junioreissa pelannut Otto Kivenmäki valmistautuu uuteen kauteen edustusjoukkueen matkassa.
Otto Kivenmäki suhtautuu oikeanlaisella rentoudella tärkeään kauteen. Harjoituskauteen mahtui myös NHL-varaus leireineen.

Nuoret jääkiekkoilijat eivät suotta murehdi huomista päivää, vaan kaikki keskittyminen on tämän päivän tilanteissa. Ässien 18-vuotias Otto Kivenmäki käy tässä asiassa malliesimerkistä.

− Pääsy edustusjoukkueeseen on tietysti ollut merkittävä juttu, mutta aika samalla tavalla tämän kauden alkuun suhtaudun kuin aiempiinkin, kertoo Kivenmäki.

− Harjoituspelit ovat osaltani menneet hyvin, ja olen ainakin saanut mahdollisuuden näyttää osaamistani. Meillä oli aluksi hyvä ketju Aleksi Rekosen ja Jesperi Kotkaniemen kanssa, mutta muidenkin kanssa on kulkenut.

Samalla rentoudella Kivenmäki suhtautuu siihenkin, että Detroit Red Wings varasi kesällä nuoren miehen nimiinsä. Nuorukainen ei ole ottanut asiasta paineita. Red Wings on ennenkin napannut osuvia hankintoja varaustilaisuuden suuremmillakin numeroilla, joten Kivenmäen kohdalle osunut 191. varaus tarjoaa kelpo mahdollisuuden näyttää kykyjään.

− Varausta en odottanut yhtään, joten ei sitä jännitettykään. Pientä yhteydenpitoa on Detroitin suunnalta kuulunut, joitakin viestejä ja sähköposteja. Kesäharjoitteluun nämä kuviot vähän vaikuttivat, mutta kaikkiaan pystyin treenaamaan laadukkaasti, Kivenmäki valotti.

Kivenmäki on viihtynytkin urheilukentillä mainiosti. Jäähalli on tullut ympäristönä tutuksi luonnollista reittiä, mutta muitakin lajeja on kuulunut nuoren miehen valikoimaan. Pelaaminen on se juttu, minkä takia kaikki vaiva nähdään kesäharjoittelun aikana.

− Toisella luokalla aloitin vasta jääkiekkoilun, siihen asti pelasin jääkiekkoa ja salibandyä. Sitten kiekkoharjoitukset alkoivat mennä salibandyn kanssa päällekkäin, joten oli valittava, kumpaan panostetaan. Monia lajeja on silti tullut pelailtua jonkun verran.

Alkavalla kaudella Kivenmäen ulottuvilla on nuorten maajoukkuekomennuksia, mutta päätavoitteena on asia, mikä auttaa kaikissa muissakin päämäärissä.

Kehitys on ollut lupaavaa, ja sopeutuvalla asenteella varustetun pelaajan eteen avautuu uusia mahdollisuuksia.

− Ykkösjuttu on päästä Liiga-joukkueeseen säännöllisesti mukaan, Kivenmäki kiteyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle