Regin: ”Nälän pitää kestää koko pelin ajan”

KHL / Haastattelu
Jokerikapteeni komennettiin rangaistusaitioon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit ei pystynyt maanantai-iltana katkaisemaan pudotuspelisarjaansa Lokomotivia vastaan. Helsinkiläiset saivat otteluun hyvän alun, mutta tehokkaasti viimeistellyt vierasjoukkue käänsi kamppailun nimiinsä päätöserässä. Kapteeni Peter Regin oli ottelun jälkeen pettynyt, mutta muistutti kotiedunkin olevan yhä Jokereiden puolella.

Jokerit on saanut jokaiseen pudotuspeliotteluunsa loistavan alun, ja niin nytkin. Vaikka avausmaali merkittiin vieraiden nimiin, olivat helsinkiläiset alussa selvästi kuskin paikalla. Isännät kuittasivat avausmaalin pian ja olivat parin erän jälkeen 2-1-johdossa.

Toisessa erässä Lokomotiv oli jo selvästi parempi kuin ensimmäisessä. Momentum heilahti vieraiden puolelle, kun Jokerit sortui muutamiin turhiin rangaistuksiin.

- Olemme saaneet joka peliin hyvän alun. Se nälkä täytyy saada kestämään läpi pelin. Pettymyksen tunne on tietysti iso, mutta aurinko nousee huomennakin. Meillä on yhä kotietukin tässä sarjassa, kapteeeni Peter Regin tuumi.

- Emme uskoneetkaan, että tämä olisi helppoa, vaan tiesimme vastustajan taistelevan henkensä edestä. Hallintajaksot vaihtelevat, mutta meidän pitäisi osata tappaa heidän hallintansa nopeammin. Nyt otimme liikaa jäähyjäkin, joilla sitä hallintaa varmasti häviää.

Ratkaisevat hyökkäyspään rikkeet

Jokerileiri ei ollut tuomariston kanssa samaa mieltä etenkään päätöserän rangaistuksista. Reginin ja Nicklas Jensenin hyökkäyspään rikkeet johtivat ratkaiseviin Lokomotivin ylivoimamaaleihin.

- En ollut ihan samaa mieltä kaikista tuomioista. Nämä ovat kuitenkin pudotuspelejä, eikä joka hipaisusta tarvitsisi kaatua ja saada jäähyä. Tietysti parasta olisi vain itse kontrolloida kiekkoa ja peliä, jolloin noita jäähyjä ei edes voisi ottaa tai antaa.

- Päätöserässä oli varmasti vähän turhautumistakin. Siitä pitää päästä jatkossa eroon, ja keskittyä vain siihen mikä auttaa omaa joukkuetta.

Isännillä oli kamppailussa omatkin saumansa ylivoimalla, mutta välillä joukkueella oli huonoa tuuriakin kiekon pomppisen kanssa.

- Ylivoimalla meillä oli paikka tasoittaa, mutta tolppaa lähemmäksi emme päässeet. Ylivoima on ollut hyvää koko vuoden, sitä pitää vain yrittää jatkaa ja saada tehoja aikaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle