Rautakorvelta moitteita omille, Virralta tuomareille − "Vihkoon meni"

LIIGA / Haastattelu
Tapparan ja Lukon kohtaamisessa oli playoff-ottelun tuntua.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Tapparan käskijä Jukka Rautakorpi oli puolivälierien avausottelun jälkeen rauhallisin mielin, vaikka ei täysin tyytyväinen omien otteisiin ollutkaan. Lukon päävalmentaja Pekka Virta sen sijaan toivoi jatkossa tasapuolista tuomarilinjaa.

Tappara sai ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan voitettuaan Lukon kotihallissaan lukemin 3−2. Ottelusarja jatkuu lauantaina Raumalla.

Lukko karkasi ensimmäisen erän lopun kahdella nopealla maalilla 1−2 -johtoon. Katsomoon näytti siltä, että raumalaisten toisen maalin syntyessä Tappara olisi pelannut tilanteessa hetken aikaa neljällä kenttäpelaajalla antaen Lukolle ylimääräistä tilaa.

"Taisi nukkumatti tulla"

− Meillä oli todella passiivinen hetki siinä. Kyllä meillä viisi pelaajaa oli kentällä, mutta yksi oli pahasti pelin ulkopuolella ja tuli laiskasti vaihtoon, eikä uusi kaveri päässyt ajoissa kentälle. Siellä missä kiekko oli, sai kaveri 5−4 -tilanteen. Taisi nukkumatti tulla siinä kohtaa, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi suomi omiensa edesottamuksia.

− Peleissä tapahtuu hyviä ja huonoja asioita, ja ensimmäisessä erässä tapahtui kaksi huonoa. Pitää vaan päästä eteenpäin, ei niitä kannata sen enempää analysoida, ei erätauolla eikä pelin jälkeen.           

Rautakorpi myönsi Lukon olevan kova vastustaja. Hänen mukaansa tämmöisissä peleissä tapahtuu kaikenlaista, etenkin kun peli oli ensimmäinen pudotuspeliottelu Tapparalle.

− Sopivasti oli latausta ja jännitettä, Rautakorpi totesi.

Jäähyt kostautuivat Lukolle

Lukon päävalmentaja Pekka Virta ei ollut täysin tyytyväinen ottelun tuomarilinjaan. Tappara rankaisi raumalaisia kahdesti ylivoimalla.

Vaikka Virran kommentit eivät tulikivenkatkuisia olleetkaan, paistoi pettymys käskijän kasvoilta. Hämmästystä aiheutti etenkin Tapparan hylättyä maalia edeltänyt tilanne, jossa Tuukka Mäntylä kolasi kumoon Lukon maalivahdin Lassi Lehtisen. Mäntylälle ei vihelletty tilanteesta jäähyä.

"Tuomari ei ehtinyt nostaa kättä pystyyn"

− Tuomari tuli sanomaan, että ei ehtinyt nostaa kättä pystyyn. Mietin vaan, että mikä siinä mahtaa olla aikaraja. Hän myönsi, että vihkoon meni, Virta manasi.

Tuomarit saivat ottelussa olla vähän väliä erottamassa pelaajia toisistaan. Etenkin Tapparan Ben Bloodin ja Lukon Brandon DeFazion välille kehkeytyi jatkuvaa sanailua, joka tuskin laimenee sarjan edetessä. Virta kuitenkin toivo jatkoon tasapuolista linjaa tuomarointiin.

Kuka pelaa luukulla?

Maalivahtipeli on pudotuspeleissä usein isossa roolissa. Yhtä lailla maalivahtien peluutus herättää keskustelua. Tapparalla on maalinsuulle kaksi hyvää vaihtoehtoa, Christian Heljanko ja Niklas Bäckström. Lukkoa vastaan Heljanko aloitti veräjänvartijana.

Rautakorpi ei ollut vielä valmis linjaamaan joukkueensa maalivahtipolitiikkaa.

− Meillä on kaksi hyvää maalivahtia. Bäckström on kehittynyt syksystä paljon. Hän on tehnyt rajusti töitä ja on erittäin nälkäinen. Hän auttaa joukkuetta joka osa-alueella ja ennen kaikkea itseään.

− Heljanko taas oli Lukkoa vastaan loistava. Välillä tulee vaikeita hetkiä, mutta hän oli mies paikallaan. Pari isoa koppia tärkeillä hetkillä, Rautakorpi ylisti kassariaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle