Rautakorpi tuomitsi KalPan tasoitusmaalin: "Koettiin oikeusmurha"

LIIGA / Haastattelu
KalPan ja Tapparan välinen jännitysnäytelmä herätti tunteita vielä pelin jälkeenkin.
Kuva © Saana Hakala
Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli joukkueensa peliin tyytyväinen, mutta ei sulattanut kuopiolaisten tasoitusmaalia.

Jukka Rautakorpi ilmaisi ottelun jälkeen voimakkaasti tuntemuksensa KalPan tasoitukseen johtaneesta osumasta. Tapparan päävalmentaja haastoi tapahtuneen maalivahdin estämisenä, mutta pitkällisen videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

– Kerran koettiin oikeusmurha, täydellinen hylätyn maalin arvoinen suoritus. Meillä edellisessä pelissä hylättiin Lukolta yksi maali ja siihen verrattuna tämä oli jopa jäähyn paikka.

Tilanteessa KalPan Frank Gymer ajoi voimalla maalille ja kaatoi Tappara-vahti Christian Heljankon. Tappara-puolustaja oli tilanteessa mukana, mutta Rautakorven mukaan hän ei tilanteeseen vaikuttanut. Kai Kantola pääsi lopulta laittamaan kiekon helposti Tappara-verkkoon.

– [Gymer] ajoi suoraan maalivahtia päälle, ei ollut veskarilla mitään mahdollisuutta torjua sen jälkeen. Ei meidän puolustaja sitä työntänyt sen päälle. Heljankohan oli maalin sivussa sen jälkeen. Se oli törkeä suoritus tuomareilta, käsittämätöntä. Jos kerran tämmöisiä haastoja otetaan mukaan, niin pitää olla haastojen tasalla, kommentoi Tappara-käskijä tunteita herättänyttä tilannetta.

Katso ottelun videokooste tästä.

Itse joukkueensa otteisiin Rautakorpi oli varsin tyytyväinen. Suurempia huolenaiheita ei päävalmentaja nähnyt.

– Oli laadukas ja tiukka maalin peli, pienestä jäi kiinni. KalPa on vahva kotijoukkue, mutta onnistuttiin siitä huolimatta olemaan hyvin pelin päällä.

Ensimmäinen erä mentiin täysin Tapparan kontrollissa, mutta toisen erän edetessä kotijoukkue pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan. Rautakorpi ei kuitenkaan nähnyt, että peli olisi kokonaan lipsahtanut porkkanapöksyjen käsistä.

– Ei se kokonaan lipsahtanut käsistä, peli aaltoili aika paljon siinä toisen erän aikana. Aloitettiin se erä myös hyvin, tultiin hienosti mukaan ja tehtiin maali.

– Semmoinen seitsemän-kahdeksan-minuuttinen oli siinä, missä KalPa oli hyvä. Ei saatu peliä auki omista, niin jäätiin sitten myös omaan päähän. Muutamia huipputontteja oli meillä toisessa erässä, ihan ok erä kokonaisuudessaan minun mielestä.

– Oikeastaan mikään muu ei jäänyt matsista kaivamaan kuin tuo maali, sanoi harmistunut Rautakorpi.

» Lähetä palautetta toimitukselle