Rautakorpi kummaksui JYPin tasoitusosumaa, Tuppurainen halusi sääntöihin selkeyttä: "Näitä menee todella paljon puoleen ja toiseen"

LIIGA / Haastattelu
Jukka Rautakorven mielestä hänen joukkueelleen olisi kuulunut täydet kolme pistettä.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Tälläkin kaudella hylätyt ja hyväksytyt maalit videotarkastelun jälkeen ovat olleet näkyvässä roolissa. Vauhdikkaissa tilanteissa on useita huomioitavia seikkoja.

Jani Tuppuraisen mielestä sääntöihin pitäisi saada lisää selvyyttä, sillä nyt niissä on runsaasti tulkinnanvaraa.

− Näitä on mennyt todella paljon puoleen ja toiseen. Ei tiedä, onko yhden jalan maalialueella oleminen häirintää vai ei ja montako senttiä jalan siellä pitää olla. Vastaavasti, jos takapuoli on siellä, niin ei ole häirintää. Kummatko maalivahtia häiritsevät enemmän, selkä ja pakarat vai pienet luistimet. Isot herrat kuitenkin Helsingissä päättävät, ja me voimme vain keskittyä tekemään maaleja.

JYPin ja Tapparan välisessä ottelussa videotarkastukset nousivat suureen rooliin, kun hurrikaaniryhmän kahta osumaa tarkasteltiin videolta.

Ensimmäinen videolta tarkisteltu osuma kirjattiin Jani Tuppuraiselle, mutta lopulta hylättiin. 

− Kiekko ei osunut minuun, vaan meni Tapparan puolustajan selän kautta maaliin. Siinä oli visuaalinen häirintä, eli minun 39,5 kokoisesta jalasta kantapää oli maalivahdin alueella. Tämä häiritsi ilmeisesti maalivahtia, Tuppurainen selittää tilannetta.

2−3-tappiotilanteessa JYP jahtasi tasoitusosumaa ja onnistui tasoittamaan pelin ajassa 59.59. Tuppurainen oli jälleen maalinedustalla, ja Jarkko Immonen löi kiekon verkkoon.

− Löin kaikkea, mikä lähistöllä oli, jos ripari sattuisi tulemaan. Meni sääntöjen mukaan, vaikka Jukka (Rautakorpi) oli eri mieltä. Jerryn (Turkulainen) maila oli maalivahdin alueella, mutta se syötettiin sinne ja hän yritti lyödä sitä kiekkoa, jolloin maila meni maalivahdin jalkoihin, Tuppurainen kertaa.

− Tilanteen jälkeen takatolpilla oli tyhjä maali. Minusta se oli hyvä maali.

Erityisesti tämä maali herätti Rautakorvessa paljon tunteita. Pelaajakäytävällä Rautakorpi jatkoi kirosanojen sävyttämää palautteenantoa sekä tuomareille että Tuppuraiselle. 

Lehdistötilaisuudessa kokenut luotsi oli kuitenkin jo rauhoittunut, vaika oli tuomiosta edelleen eri mieltä.

− Saa tapahtua aika paljon maalinedustalla. Tuppuraisella on siellä poikitainen maila. Sen jälkeen toisen pelaajan maila on molarin alla ja vielä maalissakin. Niin se vaan löydettiin, ettei se maalivahtia häiritse, Rautakorpi tuhahtaa.

− Ehkä se oli kuitenkin pelin kuvan mukainen tilanne. Peli ei oikein ollut kummallakaan hallussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle