Ratkaisuhetket vaikeita Aaltosen Pelicansille: “Olemme aina löysässä hirressä, kun peli on tasan”

LIIGA / Haastattelu
Juhamatti Aaltonen ei ollut Tallinnassa ensimmäistä kertaa.
Kuva © Topi Lainio

Juhamatti Aaltonen löysi Lukko-ottelun ratkaisuhetkistä yhtymäkohtia myös joukkueen muihin tämän kauden esityksiin. Itseluottamuksensa kanssa kamppaileva lahtelaisryhmä puristi mailaa liikaa, kun peli olisi pitänyt laittaa pakettiin.

– Meitä on aika paljon koeteltu koko kausi, kun emme ole saaneet onnistumisia. Tuntuu, että olemme aina löysässä hirressä, kun peli on tasan ja pitäisi saada puristettua maali. Kuitenkin hallitsimme kolmatta erää, mutta tänään tuli epäonnisia pomppuja ja kaksi alivoimamaalia. Ne nakertavat itseluottamusta, Aaltonen kertasi.

Kuten monet muutkin Tallinnaan matkustaneet, myös Aaltonen oli erittäin tyytyväinen tapahtumaan jääkiekko-ottelun ympärillä.

– Hieno ja piristävä tapahtuma harmaaseen talveen.

– Kieltämättä vähän samanlainen meininki kuin maajoukkueturnauksissa: molempien faneja on paljon ja molemmille hurrataan.

Ilveksen Ville Meskanen valitteli aiemmin illalla Tondiraban jäähallin laitoja "betonisiksi". Aaltoselle kaukalo tuntui niin ikään hieman kovalta, mutta sen taakse hän ei ollut valmis tappion hetkellä menemään.

– Olihan ne kovat, mutta molemmille samanlaiset. Ei vaikuttanut peliin ainakaan.

Kaupunkina Tallinna oli Aaltoselle mieleen, vaikka pelipäivän rutiinit olivatkin varsin samanlaiset kuin kotosuomessa.

– Onhan täällä tullut käytyä, Aaltonen hymyili.

– Ihan siisti kaupunki ja tosi eurooppalaistunut.

» Lähetä palautetta toimitukselle