Rasmus Tirroselle kauden ensimmäinen nollapeli − "Peli ei kyllä näyttänyt siltä, että riittäisi voittoon"

LIIGA / Haastattelu
Rasmus Tirronen oli TPS:n maalilla välillä ahtaalla, mutta selvitti jokaisen tilanteen kunnialla.
Kuva © Jaakko Stenroos
TPS kaatoi kotikaukalossaan perjantaina SaiPan. Ilari Filppula loisti hyökkäyspäässä, mutta tärkeässä roolissa oli myös nollapelin 24 torjunnalla napannut Rasmus Tirronen.

Rasmus Tirrosen alkukausi on ollut vahva. 27-vuotias veräjänvartija kirjautti perjantaina SaiPaa vastaan kauden ensimmäisen nollapelinsä. Muutenkaan Tirrosen ollessa maalilla TPS ei ole hävinnyt varsinaisella peliajalla tällä kaudella, joskin Henrik Haukelandinkin ollessa maalilla ainoastaan kertaalleen.

− Vaikea startti meiltä tänään ja saatiin kyllä helpolla se maali siihen alkuun. Oltiin siihen ehkä vähän tyytyväisiä ja peli ei kyllä näyttänyt siltä, että se tänään riittäisi voittoon.

− Erätauolla sitten vedettiin rivit kasaan ja näytettiin toisessa erässä, minkä takia oltiin tänään parempia, Tirronen kehaisi edessä pelannutta joukkuetta.

Omaan alkukauteensa EPS:n kasvatti on tyytyväinen. Kovaa kamppailua ykkösmaalivahdin paikasta Haukelandin kanssa käyvä isokokoinen maalivahti toteaa saaneensa tälle kaudelle paremmat lähtökohdat kuin viime kauteen lähdettäessä, kun kaikki oli uutta.

− Peli kerrallaan tässä mennään ja Henrik pelaa myös hyvin tällä hetkellä, hän sanoo ykkösmaalivahdin roolista kysyttäessä.

Kilpailutilanne potkii Tirrosen mukaan kumpaakin maalivahtia eteenpäin. Hän uskoo, että reilu kilpailutilanne on molempien etu ja sitä kautta myös kaksi kuumaa maalivahtia on TPS:n etu.

− Me kilpailemme raikkaasti siitä peliajasta, enkä usko sen olevan huono tilanne kummallekkaan. Tullaan Henrikin kanssa aivan loistavasti toimeen.

Alkukaudella Turkuhallin jään kunto on puhuttanut. Katsomoon on näyttänyt, että kesällä tehdyt huoltotyöt eivät ainakaan toistaiseksi näytä parantaneen jään kuntoa, vaan pikemminkin päinvastoin. Myös perjantaina jää vaikutti pitkin ottelua melko heikolta. Ainakaan Tirronen ei maalivahdin tontilla huomannut jään olevan erityisen heikko.

− Alkukaudella jää oli kyllä heikossa kunnossa, mutta nyt sitä on kyllä saatu jo paremmaksi. Ei siinä enää huomaa mitään erikoista, hän selvensi.

Toista kautta Liigajäillä pelaava maalivahti uskoo, että sarjakärkeen siirtyneen TPS:n parhaat ajat ovat vasta edessä. Joukkue on kärsinyt poissaoloista, mutta Tirrosen mukaan maalivahdin on ollut mukava pelata TPS:n maalilla.

− Tietysti isoja palasia on pois, mutta nuoret jätkät ovat astuneet hienosti isompiin saappaisiin. Virheitä tulee kaikille, mutta ne kuuluvat jääkiekkoon, Tirronen paaluttaa uskoen turkulaisten menestysmahdollisuuksiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle