Rasmus Tirronen viihtyy Itävallassa ja lähettää terveisiä Tampereelle − "Hieno nähdä suomalaisen jääkiekon puolesta"

Muut Sarjat / Haastattelu
Rasmus Tirronen torjui HC Bolzanoa vastaan yhtä vaille kaikki 39 kohti tulleesta laukauksesta.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Tiensä monikansallisen ICEHL:n neljännesfinaaleihin sarjan seitsemänneltä paikalta raivannut Black Wings Linz on pistänyt runkosarjavoittaja HC Bolzanon kovan paikan eteen. Black Wings tasoitti ottelusarjan ensin kotonaan maalein 2−1 ja järjesti italialaisille pienimuotoista shokkihoitoa voittaen samoin lukemin myös vieraissa.

Yksi illan suurimmista linziläissankareista oli 38 laukausta 39:stä torjunut maalivahti Rasmus Tirronen.

− Tiedettiin, että ainakin yksi pitää voittaa täällä. He ovat hyviä kotona, niin iso taakkahan se on, mutta tänään onnistuttiin. Joukkueena pelattiin, jouduttiin puolustamaan ehkä vähän enemmän kuin olisi haluttu, mutta välillä se on tuommoista. Ei se aina ole kaunista,  mutta voitot lasketaan, muotoili Tirronen ottelun jälkeen.

Tirronen sanoo, että joukkueen peli kulki hyvin joulun jälkeen, mutta sitten pelistä katosi ajatus ja tuli pieni notkahdus.

− Ollaan päästy ehkä takaisin kiinni siihen punaiseen lankaan, mitä suurin osa kaudesta pelattiinkin. Nyt vaan pleijareissa näkyy se halu, että ollaan valmiita tekemään asioita voiton eteen. Aika tärkeään kohtaan kautta tulee se bounceback pohjasta, hän summasi kevään etenemistä.

Vastustajalle Tirronen antaa kunniaa etenkin puolustus- ja maalivahtipelistä.

− Sen näkee siitäkin, että aika harvamaalisia pelejä on ollut. Meidän haaste on siinä, että pitää pakottaa heidät tulemaan meidän läpi ja sitten taas vuorostaan käyttää meidän paikat mahdollisimman hyvällä prosentilla. Heidän ylivoimansa oli runkosarjassa hyvää, me ollaan saatu aika hyvin pidettyä se aisoissa. Pitkä sarja luultavasti tulee ja siistejä pelejä, suomalaisvahti tunnelmoi.

Tirrosen kuvailemaan uhrautuvaa peliä nähtiin heti ottelun alusta lähtien.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Tirronen on tyytyväinen myös omiin otteisiinsa.

− Tuntuu, että kiekko tarttuu ihan hyvin. Itselläkin oli vähän ailahtelua, vähän joukkueen mukana menty tässä. Nyt taas tuntuu, että äijät pakottaa vähän helpompia laukauksia mun kannalta ja vähän kivempia pelejä sitä kautta. Ei kai tässä, koetetaan ottaa mustaa kiinni ja venyttää kautta mahdollisimman pitkälle, hyväntuulinen Tirronen jutteli.

ICEHL sarjana ja ympäristönä on sopinut Tirroselle hienosti ja ainakin parin seuraavan vuoden osoite on selvillä.

− Olen nauttinut tosi paljon täällä pelaamisesta. Ei siinä, että Liiga on kovatasoinen sarja, mutta itselläkin kun on perheenlisäystä tullut ja muuta, niin täällä on aika hyvä olla. Huomannut, että se hallin ulkopuolinen elämä on mukavaa ja jää aikaa muksulle ja vaimolle. Kai se on se balanssi, kokonaiskuva. Tässä kohtaa ainakin mun uraa koen, että on ollut oikea päätös, kun tänne on lähdetty, Tirronen sanoi.

Juuri joulun alla Black Wings uutisoi kiinnittäneensä maalivahtinsa kahdelle jatkokaudelle. Kirkkonummella syntynyt veräjänvartija sanoo, ettei sopimusasioita kaukalossa muistella.

− Tiesin jo aikaisessa vaiheessa, että tämä organisaatio on semmoinen missä viihtyy ja haluaa olla, niin jatko oli helppo slloin tehdä. Vime kauden pudotuspeleihin mentiin niin, etteivät ihan sopimuskuviot olleet selvät, mutta ei se niin vaikuta. Kun mennään jäälle, niin sitten parhaan mukaan torjutaan kiekkoja, hän totesi.

Suomalaista kiekkoilua veskari ei ehdi katsoa, mutta seuraa tuloksia ja sarjataulukkoa. Hänellä onkin terveisiä aivan tuoreesta asiasta pohjolan suuntaan.

− Pakko sanoa Tampereesta, hieno juttu, että sinne saatiin halli ja on saatu yleisöä matseihin. Juuri tänään katselin, että taisi Tapparalla ja Ilveksellä molemmilla mennä omien tavoitteiden yli yleisömäärä. Se on hieno nähdä suomalaisen jääkiekon puolesta, että kun Liigaakin on aika paljon haukuttu vuosien varrella, että sarja on kiinni ja muuta, niin Tampereella se ei tunnu haittaavan. Sinne iso hatunnosto.

» Lähetä palautetta toimitukselle