Rasmus Kupari viilettää Suomen ykkössentterinä: "Liigassa on tullut onnistumisia, rohkeutta ja itseluottamusta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Rasmus Kuparin johtama ykköskenttä sai maalihanat auki.

Suomi kaatoi jokseenkin odotetusti Kazakstanin. Lukemat kirjattiin Suomelle 5–0. Sitkeästi pelannut Kazakstan toi kuitenkin oman mausteensa peliin.

– Kaverilla oli luisteluvoimainen joukkue, joka kamppaili hyvin. Ehkä alussa hakattiin vähän päätä seinään. Kaverin veskari oli aika hyvässä iskussa, Suomen Rasmus Kupari sanoi pelin jälkeen.

Kupari on Suomen ykkössentteri. Samassa vitjassa pelaavat Eeli Tolvanen ja Aleksi Heponiemi. Ketjulta odotetaan ennen kaikkea hyökkäystehoja.

Kolmikon pelaaminen on kuitenkin hieman takkuillut turnauksen alussa. Ruotsia vastaan se jäi tehoitta, mutta Kazakstan-pelin päätöserässä se sai viimein hanat auki. Kupari syötti ja Heponiemi viimeisteli.

– Kyllä se (maali) tietysti itseluottamusta auttaa. Nyt, kun on pistesarake meidänkin ketjulta avattu, on helpompi lähteä seuraavaan peliin. Pientä helpotusta saatiin, kun tehtiin maali, mutta ei tämä meidän ketjunkaan peli valmista vielä ole.

Kupari ei ollut tyytyväinen ketjunsa pelaamiseen, mutta ei erityisemmin myöskään manannut ketjunsa otteita.

– Pieniä yksityiskohtia pitää hioa. Mielestäni puolustuspelissä meidän pitää olla jämäkämpiä, jotta pääsemme nopeammin riistoihin ja sitä kautta hyökkäyspeliin, jossa meidän vahvuudet ovat. Karvauspeliin pitää saada myös yksityiskohdat kuntoon, Kupari analysoi.

– Kovan työmäärän kautta se tulos tulee, Kupari sanoi.

Heponiemi ja Kupari ovat pelanneet tällä kaudella samassa ketjussa Kärpissä, vieläpä todella tehokkaasti. Tolvanen on viilettänyt AHL:ssä ja NHL:ssä tällä kaudella. Kolmikolla riittää kiekollista osaamista.

Toistaiseksi Heponiemi ja Kupari eivät ole pystyneet ruokkimaan maalitykkinä tunnettua Tolvasta siinä määrin, että Tolvanen olisi päässyt maalin makuun.

– Oli sillä tänään jo maalipaikkoja. Jokainen meistä kolmesta voi vielä hanakammin laukoa, kun on pieni kaukalo kyseessä.

Kolmikko on varsin kokenut alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Heponiemelle ja Kuparille kisat ovat toiset, ja Tolvanen on Nuorten Leijonien matkassa jo kolmannessa turnauksessa.

Kupari on kehittynyt vuoden aikana paljon. Se näkyy myös hänen roolissaan. Vuosi sitten peliaikaa tuli vielä niukasti, mutta nyt Kupari viihtyy ykkösketjun keskellä.

– Kyllä se hienolta tuntuu. Asioita on tehty oikein. Viime kisoissa oli vähän pienempi rooli. Näki vähän mitä tämä touhu täällä on, joten osasin vähän valmiimmin tulla tähän turnaukseen. Koitan omalla pelillä johtaa ja auttaa joukkuetta voittamaan.

Kupari on mennyt kokonaisvaltaisesti eteenpäin, minkä johdosta tulosta on Liigassa tullut kiitettävää tahtia.

– Liigassa on tullut onnistumisia, rohkeutta ja itseluottamusta. Voimapuolta on hiottu kesällä ja syksyllä, jotta ei kaksinkamppailuissa häviäisi niin paljon.

Paineita ykkössentterin roolista Kupari ei ota.

– Koetan pelata omaa peliä ja auttaa sitä kautta joukkuetta. Koko jengi on täynnä hyviä jätkiä. En ota siitä mitään taakkaa, hän vakuutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle