Raskaan työn raataja Virtanen paaluttaa painokkaasti Kanada-puolivälieristä: "Olen aivan varma, että olemme valmiina"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Santeri Virtanen on kuulunut Suomen joukkueen suurimpiin onnistujiin.

Panos oli selvä lohkon päätöskamppailuun: voitolla Nuoret Leijonat jatkaisi Victoriassa kohtaamalla Tšekin, kun taas tappiolla matka kävisi Vancouveriin kisaisäntä Kanadan haastajaksi. Santeri Virtasen mukaan Suomi halusi tulla pelin alkuun olemalla pelinopea ja kova kamppailutilanteissa, jotta maalintekotilanteita alkaisi syntyä. 

Tässä suomalaiset kuitenkin epäonnistuivat, sillä peli vaikutti hermostuneelta. Vai vaikuttiko?

− Varmasti näytti hermostuneelta, ja ehkä tuntuikin siltä. Itse en sen suurempaa hermostuneisuutta tuntenut, mutta ei ollut paras mahdollinen startti, Virtanen kuvailee.

Kolmosketjun sentterinä pelaava SaiPa-hyökkääjä kuului Suomen näkyvimpiin hahmoihin. Koko ketju, laidoilla Jesse Ylönen ja Aarne Talvitie on ollut Nuorten Leijonien parhaimmistoa pelistä toiseen. 

Tässäkin ottelussa ketju sai toistuvasti luotua painetta Yhdysvaltojen alueelle joukkueen ainoana kolmikkona. Raastaminen sai kosmeettisen palkinnon, kun Ylönen ohjasi 1−4-kavennusosuman päätöserän loppupuolella.

− Olemme pelanneet aiemminkin yhdessä, joten sinällään vahvuutemme ei yllätä. Pystymme kuitenkin parantamaan ja olemaan enemmänkin kuin yhden verran plussalla, kun saamme pelaamiseemme tehokkuutta, Virtanen summaa.

Tuoreeltaan pelin jälkeen puolivälierävastustaja oli jo hyökkääjän tiedossa. Virtanen lupaa, että kisaisännän kohtaaminen ratkaisevassa ottelussa sytyttää koko joukkueen.

− Ajatukset ottelusta ovat pelkästään positiivisia. Meillä ei ole mitään tarvetta lähteä nöyristelemään. Siellä odottaa kunnon hornankattila ja pääsemme hienoon tapahtumaan.

− Minä olen aivan varma, että olemme silloin valmiita, Virtanen povaa.

Suomi kohtasi Kanadan viimeisessä harjoitusottelussa. Tuolloin Nuoret Leijonat voitti ottelun lukemin 5−2.

Ottelu povasi hyvää Suomen turnaukselle, sillä peli oli myös viisikkotasolla hyvässä kunnossa. Tuosta ottelusta onkin kaivettavissa itseluottamusta tulevaan otteluun.

− Samat ukot ja sama halli, ainoana erona on pelin panos. Kanada tulee varmasti kovempaa, mutta mekin pystymme parantamaan, kirkkonummelainen sanelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle