Ranskan päävalmentaja Philippe Bozonilla oli selvä viesti joukkueelleen: "Kerron olevani ylpeä heistä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tunnelmat vaihtelivat Ranskan vaihtopenkillä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Ranskan päävalmentaja Philippe Bozon oli Ranskan MM-turnauksen päättäneen Kanada-pelin jälkeen väsynyt, mutta onnellinen. Mies iloitsi koko joukkueen suorituksesta.

Ranskan päävalmentajan Philippe Bozonin mukaan MM-turnaus oli tiukka rupeama.

− Tässä turnauksessa oli paljon kiekkoa lyhyessä ajassa ja se oli myös hyvin vaativa. Olen todella ylpeä joukkueesta ja siitä, kuinka he esiintyivät kaikissa otteluissa.

− Tänään oli jo hieman hankalaa sekä fyysisesti että henkisesti. Olen kuitenkin todella ylpeä siitä, mitä kaikkea joukkue sai aikaan, Bozon kertasi.

Ranska voitti alkulohkossaan kaksi peliä ja hävisi viisi. Kanada-murskatappiota lukuun ottamatta pelit olivat tiukkoja, ja ne päättyivät korkeintaan kolmen maalin erolla vastustajan hyväksi. Bozon oli tästä hyvin tyytyväinen.

− Kaikki pelimme olivat tiukkoja. Aina, kun olimme tappiolla lopussa, pystyimme ottamaan maalivahtimme pois maalilta, mikä on hyvä merkki. Onnistuimmekin siinä osan ajasta.

Bozonin mukaan turnauksessa oli monta positiivista asiaa, joita on mukava ottaa mukaan kotimatkalle.

− Onnistuimme aika hyvin. Yritimme kovasti, asenteemme oli kohdillaan. Voimme rakentaa tämän päälle tulevaisuuttamme.

Ranska päästi Kanada- ja Sveitsi-pelejä lukuun ottamatta suhteellisen vähän maaleja. Päävalmentaja kertoikin, että hän on ottanut puolustuspelaamisen erityiseksi kehityksen kohteeksi.

− Positiivista on myös se, että olemme kehittyneet. Etenkin puolustuksellisesti olemme edistyneet. Se on ollut Ranskalla hankala asia jo pitkään ja olemme työstäneet sitä siitä lähtien, kun aloitin päävalmentajana vuonna 2018.

− Olen keskittänyt huomiotamme puolustuspeliin ja muuttanut tapoja. Tämä näkyi myös tässä turnauksessa.

Kun Bozonilta kysyttiin, minkälaisen viestin hän kertoo joukkueelleen turnauksen lopuksi, vastaus oli hyvin selvä.

− Kerron olevani ylpeä heistä. Onnistuimme tavoitteessamme, varmistimme sarjapaikkamme neljännen pelin jälkeen. Koko joukkue teki hyvää työtä, niin pelaajat, valmentajat kuin taustahenkilöstökin. Meillä oli upeaa aikaa täällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle