Ranskan luottopakki Auvitu: "Tällä areenalla pelaaminen on erityistä minulle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Auvitu pelaa MM-kisat tutussa hallissa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Takaportin kautta MM-kisoihin selvinneen Ranskan avaus MM-turnauksessa päättyi 2−4-tappioon Slovakialle. Puolustaja Yohann Auvitu on kuitenkin iloinen maan saamasta mahdollisuudesta.

Ranska putosi ylimmältä tasolta kärsittyään yllätystappion Iso-Britannialle vuonna 2019. Koronan perumat MM-kisat ovat hidastaneet paluuta, mutta nyt paikka aukesi, kun Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin kisoista.

− On kunnia olla tässä turnauksessa. Meidän ei ollut tarkoitus olla mukana, mutta nyt meidän täytyy käyttää mahdollisuutemme isoja maita vastaan, puolustaja Yohann Auvitu iloitsee.

Auvitulle itselleen pelissä oli myös tärkeätä se, että ottelu pelattiin hänelle niin tutussa paikassa Helsingin jäähallissa.

− Tällä areenalla pelaaminen on erityistä minulle. Jo pelkästään jäälläolo harjoitushallissa erilainen paita päällä oli erityistä. Täytyy nauttia tilaisuudesta, hän myöntää.

Ranska ei kuulu turnauksessa edes todennäköisiin pudotuspelijoukkueisiin, mutta esitys Slovakiaa vastaan sisälsi myös hyviä elementtejä:

− Näytimme luonnetta nousemalla kahden maalin takaa. Siitä täytyy vain parantaa, sillä kovien maiden voittaminen ei ole helppoa meille, Auvitu kommentoi.

− Meidän täytyy parantaa peli peliltä. Jo tässä ottelussa näytimme, että meillä on kapasiteettia taistella, Auvitu näkee.

Ranskalle tärkeimmät ottelut ovat vielä tulossa, erityisesti ottelussa Italiaa vastaan on suuri panos sarjapaikan säilyttämisen kannalta.

− Tietysti päätavoite on pysyä ylimmällä tasolla, jotta voimme pelata isoja maita vastaan joka vuosi.

» Lähetä palautetta toimitukselle